Putin: Ovo ubistvo je provokacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je provokacijom ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj.

Svijet 19.12.2016 | 21:07
Putin: Ovo ubistvo je provokacija
"Saopštenje je stiglo iz Turske, gde je podlo ubijen ruski ambasador… Izvršeni zločin je provokacija usmerena na prekid normalizacije tursko-ruskih odnosa na na prekid mirovnog procesa u Siriji", izjavio je Putin.

On je naglasio da je jedini odgovor biti pojačana borba protiv terorizma.

Ruski lider je izjavio da treba pojačati bezbednost predstavništava Turske u Rusiji i dobiti garancije turske strane da će osigurati bezbednost ruskih diplomatskih misija.

Podsetimo, ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov preminuo je posle napada iz vatrenog oružja na otvaranju izložbe fotografija u Ankari.

Karlov je prebačen u bolnicu sa teškim ranama, a u napadu je ranjeno još nekoliko osoba. Na mesto nesreće stigao je ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu.

Do napada je došlo na izložbi pod nazivom "Rusija očima Turaka", prenosi Sputnjik.

(Sputnjik)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

zima

19.12.2016 20:29

Žao mi je čovjeka , On je samo radio svoj posao !! Niko još ne zna ko je iza ovoga zato apelujem da ovdje nikoga ne vrijeđamo !?

ODGOVORITE
Name

hm

19.12.2016 21:12

Turski mediji, koji su pod strogom državnom kontrolom, prenose da je policajac koji je ubio ruskog ambasadora u Ankari bio član pokreta Fetullaha Gulena. Dodaje se i da je 22-godišnji Mevlut Mert Altintas bio jedan od hiljada policajaca koji su otpušteni poslije neuspjelog puča 15. jula ove godine. I ruski mediji su prenijeli informaciju da je ubica bio član pokreta turskog imama Fetullaha Gulena, koji živi u egzilu u SAD. On je optužen da je vođa terorističke organizacije FETO i da je organizovao pokušaj puča u julu ove godine.

Name

Neznalica

19.12.2016 20:41

Jos kada oni elektricari izglasaju da Tramp nije predsjednik ima da ide sve u p. m. .

ODGOVORITE
Name

Hm

19.12.2016 21:17

U Turskoj bi moglo biti velikih problema.

ODGOVORITE
Name

brzina

19.12.2016 22:52

Ništa dobrog,čitava planeta je ludnica...

ODGOVORITE