Жути зиде, издржи још једном! Дортмунд јури рекорд стар 51 годину!

Милионери нису изгубили меч на свом терену у 2016., а у уторак имају последњи испит...

Фудбал 20.12.2016 | 12:00
Жути зиде, издржи још једном! Дортмунд јури рекорд стар 51 годину!
Приближавају нам се новогодишњи празници, а навијачи Борусије из Дортмунда их дочекују у добром расположењу. Милионери Томаса Тухела у уторак дочекуку Аугзбург у последњем колу јесењег дела Бундеслиге са циљем да достигну рекорд из 1965. године.

Наиме, ако победе Аугзбург или одиграју нерешено календарску годину завршиће са учинком без пораза на свом стадиону! То би заиста био успех вредан пажње поготово у озбиљном такмичењу какво је Бундеслига.

До сада је Борусија на свом стадиону у 2016. години одиграла 24 утакмице у свим такмичењима. Милионери су уписали 12 победа у Бундеслиги, једну у купу (на пенале), по две у Лиги шампиона и Лиги Европе. Поред тога, у шампионату су имали пет ремија и по један у ЛШ и ЛЕ.

Борусија од пред 51 године имала је, условно речено, нешто слабији учинак, пре свега због чињенице да је у то време било мање утакмица. Тада је одиграла 18 мечева код куће, са учинком од 15 победа и три ремија.

“Одједном постајем сујеверан. Наравно, нећемо тај успех да постигнемо тако што причамо о њему, већ тако што ћемо још једном да померимо границу сопствених могућности“, јасан је тренер Тухел.

Иначе у претходних пет окршаја Борусије и Аугзбурга у Дортмунду четири пута су славили домаћи, док су гости из Баварске победили у фебруару 2015. године.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар