Žuti zide, izdrži još jednom! Dortmund juri rekord star 51 godinu!

Milioneri nisu izgubili meč na svom terenu u 2016., a u utorak imaju poslednji ispit...

Fudbal 20.12.2016 | 12:00
Žuti zide, izdrži još jednom! Dortmund juri rekord star 51 godinu!
Približavaju nam se novogodišnji praznici, a navijači Borusije iz Dortmunda ih dočekuju u dobrom raspoloženju. Milioneri Tomasa Tuhela u utorak dočekuku Augzburg u poslednjem kolu jesenjeg dela Bundeslige sa ciljem da dostignu rekord iz 1965. godine.

Naime, ako pobede Augzburg ili odigraju nerešeno kalendarsku godinu završiće sa učinkom bez poraza na svom stadionu! To bi zaista bio uspeh vredan pažnje pogotovo u ozbiljnom takmičenju kakvo je Bundesliga.

Do sada je Borusija na svom stadionu u 2016. godini odigrala 24 utakmice u svim takmičenjima. Milioneri su upisali 12 pobeda u Bundesligi, jednu u kupu (na penale), po dve u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Pored toga, u šampionatu su imali pet remija i po jedan u LŠ i LE.

Borusija od pred 51 godine imala je, uslovno rečeno, nešto slabiji učinak, pre svega zbog činjenice da je u to vreme bilo manje utakmica. Tada je odigrala 18 mečeva kod kuće, sa učinkom od 15 pobeda i tri remija.

“Odjednom postajem sujeveran. Naravno, nećemo taj uspeh da postignemo tako što pričamo o njemu, već tako što ćemo još jednom da pomerimo granicu sopstvenih mogućnosti“, jasan je trener Tuhel.

Inače u prethodnih pet okršaja Borusije i Augzburga u Dortmundu četiri puta su slavili domaći, dok su gosti iz Bavarske pobedili u februaru 2015. godine.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar