Е, то је већ права вијест - Евертон и Леонардо Партизанови до краја квалификација!

„Испало је феноменално, више нисмо пролазна станица“, каже спортски директор црно-белих Ивица Илиев који је убедио тандем Бразилаца да остане у Хумској.

Фудбал 20.12.2016 | 23:00
Е, то је већ права вијест - Евертон и Леонардо Партизанови до краја квалификација!
Први радни дан нове седмице није могао да почне боље за навијаче Партизана. За њих, вест која ће их натерати да добро протрлају очи, можда им крене и вода на уста: бразилски тандем Евертон Луиз – Леонардо да Силва Соза остаје у Хумској  до краја квалификација за Лигу шампиона или Лигу Европе наредног лета, у зависности где се екипе Марка Николићабуде нашла на крају првенства!

Ту информацију обелоданио је Ивица Илиев, спортски директор Парног ваљка, као последицу разговора које је од петка до недеље водио да најбољим стрелцем Суперлиге и задњим везним који је оставио изузетан утисак откако је у јануару стигао из Сент Галена.

„Завршили смо озбиљан посао“, трепери од задовољства глас Илијева, док говори за МОЗЗАРТ Спорт. „За Леа сам све већ рекао у петак, а током викенда сам се састао и са Евијем, разговарали смо и договорено је да обојица остану са нама најмање до краја калификација за европска такмичења. То је сигурно“.

Обнародован останак тандема странаца, чији је учинак одскочио ове сезоне, дошао је после опречних информација о томе да ли ће један од њих, можда и обојица, бити продати у предстојећем прелазном року. Што не би било изненађење имајући у виду не баш похвалну финансијску ситуацију у Партизану, али и примере из блиске прошлости да се једно каже, а друго уради. Изгледа, пак, да се овога пута нешто променило у корист црно-белих, уз напомену да ваља бити обазрив, пошто је председник Милорад Вучелић потврдио да постоји излазна клаузула у вредности од 2.500.000 милиона евра за Леонарда.

„Пре неколико дана сам рекао да ће клуб да уради све да Леонарда и Евертона учини срећним. Мислим да смо у томе успели. Посебно ме радује што су они сами схатили да им се у Београду пружила могуност да направе велике стари. То ми је управо Евертон и рекао. Испуњен сам сазнањем да више нисмо пролазна станица за фудбалере из иностранства. Досад се дешавало да многи дођу, па побегну на први миг, а ова двојица су сами рекли да желе да освајају трофеје, играју битне међународне утакмице, на њима промовишу и себе и Партизан. Плус, породични су људи, одлично су прихваћени у Београду. Задовољни они, задовољни ми. Зато настављамо заједно“.

Ивица Илиев је у закључку појаснио и део из интервјуа клупској телеизији, од пре три дана, у коме је оценио да су Евертон Луиз и Леонардо да Силва Соза најбољи странци који су играли у Партизану и српском фудбалу. Како рече „бољи од Мореире, Жуке, Дијаре и Клеа“, што су многи протумачили као ниподаштавање учинка претходних странаца. Погрешна интерпретација, чини се...

„Кад сам рекао да странци каку су Лео и Еви нису играли у Партизану и српском фудбалу, ниједног тренутка нисам желео да омаловажим горе поменуте. Напротив. Само сам имао намеру да ову двојицу издвојим као најбоље од најбољих. Мореира, Дијара, Клео и Жука су топ. Врхунски играчи, међутим, били су дуже у клубу од садашњих легионара. Моје речи односиле су се на то да ли је неко имао такав појединачни учинак после само шест месеци или годину дана какав су направили ова двојица. Нисам говорио о томе шта су претходници донели у смислу трофеја, да ме неко погрешно не разуме. Њихов допринос на том пољу је феноменалан“, додао је Илица Илиев, спортски директор Партизана који је у јавности често омаловажаван због бомби које је најављивао, а ако испуни обећање и Евертон иЛеонардо остану онда је то права – бомба од вести.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар