E, to je već prava vijest - Everton i Leonardo Partizanovi do kraja kvalifikacija!

„Ispalo je fenomenalno, više nismo prolazna stanica“, kaže sportski direktor crno-belih Ivica Iliev koji je ubedio tandem Brazilaca da ostane u Humskoj.

Fudbal 20.12.2016 | 23:00
E, to je već prava vijest - Everton i Leonardo Partizanovi do kraja kvalifikacija!
Prvi radni dan nove sedmice nije mogao da počne bolje za navijače Partizana. Za njih, vest koja će ih naterati da dobro protrlaju oči, možda im krene i voda na usta: brazilski tandem Everton Luiz – Leonardo da Silva Soza ostaje u Humskoj  do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona ili Ligu Evrope narednog leta, u zavisnosti gde se ekipe Marka Nikolićabude našla na kraju prvenstva!

Tu informaciju obelodanio je Ivica Iliev, sportski direktor Parnog valjka, kao posledicu razgovora koje je od petka do nedelje vodio da najboljim strelcem Superlige i zadnjim veznim koji je ostavio izuzetan utisak otkako je u januaru stigao iz Sent Galena.

„Završili smo ozbiljan posao“, treperi od zadovoljstva glas Ilijeva, dok govori za MOZZART Sport. „Za Lea sam sve već rekao u petak, a tokom vikenda sam se sastao i sa Evijem, razgovarali smo i dogovoreno je da obojica ostanu sa nama najmanje do kraja kalifikacija za evropska takmičenja. To je sigurno“.

Obnarodovan ostanak tandema stranaca, čiji je učinak odskočio ove sezone, došao je posle oprečnih informacija o tome da li će jedan od njih, možda i obojica, biti prodati u predstojećem prelaznom roku. Što ne bi bilo iznenađenje imajući u vidu ne baš pohvalnu finansijsku situaciju u Partizanu, ali i primere iz bliske prošlosti da se jedno kaže, a drugo uradi. Izgleda, pak, da se ovoga puta nešto promenilo u korist crno-belih, uz napomenu da valja biti obazriv, pošto je predsednik Milorad Vučelić potvrdio da postoji izlazna klauzula u vrednosti od 2.500.000 miliona evra za Leonarda.

„Pre nekoliko dana sam rekao da će klub da uradi sve da Leonarda i Evertona učini srećnim. Mislim da smo u tome uspeli. Posebno me raduje što su oni sami shatili da im se u Beogradu pružila mogunost da naprave velike stari. To mi je upravo Everton i rekao. Ispunjen sam saznanjem da više nismo prolazna stanica za fudbalere iz inostranstva. Dosad se dešavalo da mnogi dođu, pa pobegnu na prvi mig, a ova dvojica su sami rekli da žele da osvajaju trofeje, igraju bitne međunarodne utakmice, na njima promovišu i sebe i Partizan. Plus, porodični su ljudi, odlično su prihvaćeni u Beogradu. Zadovoljni oni, zadovoljni mi. Zato nastavljamo zajedno“.

Ivica Iliev je u zaključku pojasnio i deo iz intervjua klupskoj teleiziji, od pre tri dana, u kome je ocenio da su Everton Luiz i Leonardo da Silva Soza najbolji stranci koji su igrali u Partizanu i srpskom fudbalu. Kako reče „bolji od Moreire, Žuke, Dijare i Klea“, što su mnogi protumačili kao nipodaštavanje učinka prethodnih stranaca. Pogrešna interpretacija, čini se...

„Kad sam rekao da stranci kaku su Leo i Evi nisu igrali u Partizanu i srpskom fudbalu, nijednog trenutka nisam želeo da omalovažim gore pomenute. Naprotiv. Samo sam imao nameru da ovu dvojicu izdvojim kao najbolje od najboljih. Moreira, Dijara, Kleo i Žuka su top. Vrhunski igrači, međutim, bili su duže u klubu od sadašnjih legionara. Moje reči odnosile su se na to da li je neko imao takav pojedinačni učinak posle samo šest meseci ili godinu dana kakav su napravili ova dvojica. Nisam govorio o tome šta su prethodnici doneli u smislu trofeja, da me neko pogrešno ne razume. Njihov doprinos na tom polju je fenomenalan“, dodao je Ilica Iliev, sportski direktor Partizana koji je u javnosti često omalovažavan zbog bombi koje je najavljivao, a ako ispuni obećanje i Everton iLeonardo ostanu onda je to prava – bomba od vesti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar