Прелазни рок у Партизану: Петорица могу да иду, најбоља зарада на Михајловићу!

Најпожељнији за трансфер нападачки двојац Божинов-Ђурђић.

Фудбал 20.12.2016 | 14:30
Прелазни рок у Партизану: Петорица могу да иду, најбоља зарада на Михајловићу!
Оног тренутка када је одсвиран крај последњег меча јесењег дела сезоне између Партизана и Спартака сва пажња домаће фудбалске јавности усмерена је ка предстојећем прелазном року! 

Оно око чега никакве дилеме нема ни код навијача ни код стручног штаба, односно управе, клуба јесу приоритет, а тренутни приоритети су да Леонардо, Урош Ђурђевић и Евертон остану, пишу Вечерње новости.

"Када борба за очување играча који су правили разлику у претходних неколико месеци почне, паралелно са њом мораће да се води битка за попуну касе. Прецизније, неко ће морати да се опрости са Хумском уз коректно обештећење, како би клуб могао нормално да функционише до лета и новог напада на Европу. Међу онима који се најчешће помињу да би могли да потраже нову средину јесу Немања Михајловић, Ален Стевановић и Марко Јевтовић", анализирају Новости.

У Хумској се за сада не говори и конкретним понудама, али да их има - има. Такође, званично се не помињу ни имена, па опет, здравака логика говори следеће: Партизан бар петорици играча овог јануара неће правити никакав проблем да напусте екипу.

"То се пре свега односи на нападачки тандем Ђурђић - Божинов, играче који не само да су пожељни као неко ко ће отићи, већ ће спортски сектор учинити све да њиховом продајом растерети играчки кадар. Евидентно је да се Никола Ђурђић није на прави начин адаптирао на клуб чији је навијач од малих ногу, па би му, као и Партизану, одговарао растанак, док у случају Валерија Божинова црно-бели имају последњу прилику да узму бар нешто обештећења, јер му уговор истиче у јуну", стоји даље у тексту.

Оно што олакшава растанак са овом двојицом нападача је чињеница да је недавно потписан уговор са снажним голгетером Леандреом Тавамбом, који би уз Уроша Ђурђевића требало полако да уводи суперталентованог Ђорђа Јовановића у сениорски фудбал. Када се ради о Немањи Михајловићу, без обзира на његов необјашњив пад форме, игре из првог дела 2016. године и даље га држе на добром гласу и баш од његовог трансфера клупска каса би могла најбоље да се попуни. А успут, с обзиорм како игра (не игра) у последње време, то и не би много ослабило екипу. С друге стране, велико је питање шта би се догодило с његовом ценом ако би до јуна седео на клупи Партизана...

Најједноставнији јануарски посао требало би да представља Ален Стевановић. За њега већ постоје понуде из иностранства, а адекватне замене су ту. Што се тиче Јевтовића он је оживео каријеру последњих месеци, није у плану да оде по сваку цену, па ће све зависити од висине понуде, односно од развоја ситуације са Бразилцем Евертоном. 

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар