Prelazni rok u Partizanu: Petorica mogu da idu, najbolja zarada na Mihajloviću!

Najpoželjniji za transfer napadački dvojac Božinov-Đurđić.

Fudbal 20.12.2016 | 14:30
Prelazni rok u Partizanu: Petorica mogu da idu, najbolja zarada na Mihajloviću!
Onog trenutka kada je odsviran kraj poslednjeg meča jesenjeg dela sezone između Partizana i Spartaka sva pažnja domaće fudbalske javnosti usmerena je ka predstojećem prelaznom roku! 

Ono oko čega nikakve dileme nema ni kod navijača ni kod stručnog štaba, odnosno uprave, kluba jesu prioritet, a trenutni prioriteti su da Leonardo, Uroš Đurđević i Everton ostanu, pišu Večernje novosti.

"Kada borba za očuvanje igrača koji su pravili razliku u prethodnih nekoliko meseci počne, paralelno sa njom moraće da se vodi bitka za popunu kase. Preciznije, neko će morati da se oprosti sa Humskom uz korektno obeštećenje, kako bi klub mogao normalno da funkcioniše do leta i novog napada na Evropu. Među onima koji se najčešće pominju da bi mogli da potraže novu sredinu jesu Nemanja Mihajlović, Alen Stevanović i Marko Jevtović", analiziraju Novosti.

U Humskoj se za sada ne govori i konkretnim ponudama, ali da ih ima - ima. Takođe, zvanično se ne pominju ni imena, pa opet, zdravaka logika govori sledeće: Partizan bar petorici igrača ovog januara neće praviti nikakav problem da napuste ekipu.

"To se pre svega odnosi na napadački tandem Đurđić - Božinov, igrače koji ne samo da su poželjni kao neko ko će otići, već će sportski sektor učiniti sve da njihovom prodajom rastereti igrački kadar. Evidentno je da se Nikola Đurđić nije na pravi način adaptirao na klub čiji je navijač od malih nogu, pa bi mu, kao i Partizanu, odgovarao rastanak, dok u slučaju Valerija Božinova crno-beli imaju poslednju priliku da uzmu bar nešto obeštećenja, jer mu ugovor ističe u junu", stoji dalje u tekstu.

Ono što olakšava rastanak sa ovom dvojicom napadača je činjenica da je nedavno potpisan ugovor sa snažnim golgeterom Leandreom Tavambom, koji bi uz Uroša Đurđevića trebalo polako da uvodi supertalentovanog Đorđa Jovanovića u seniorski fudbal. Kada se radi o Nemanji Mihajloviću, bez obzira na njegov neobjašnjiv pad forme, igre iz prvog dela 2016. godine i dalje ga drže na dobrom glasu i baš od njegovog transfera klupska kasa bi mogla najbolje da se popuni. A usput, s obziorm kako igra (ne igra) u poslednje vreme, to i ne bi mnogo oslabilo ekipu. S druge strane, veliko je pitanje šta bi se dogodilo s njegovom cenom ako bi do juna sedeo na klupi Partizana...

Najjednostavniji januarski posao trebalo bi da predstavlja Alen Stevanović. Za njega već postoje ponude iz inostranstva, a adekvatne zamene su tu. Što se tiče Jevtovića on je oživeo karijeru poslednjih meseci, nije u planu da ode po svaku cenu, pa će sve zavisiti od visine ponude, odnosno od razvoja situacije sa Brazilcem Evertonom. 

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar