Роналдова савршена година!

Нападач Реала после освајања Светског клупског првенства изјавио да је 2016. за њега била као из снова.

Фудбал 20.12.2016 | 13:00
Роналдова савршена година!
Барселона је пролетос узела шпанску "дуплу круну", али све што се у фудбалу догађало после тога, било је у знаку Кристијана Роналда и Реал Мадрида.

"Краљевићи" су прво освојили Лигу шампиона, затим је "ЦР7" са репрезентацијом Португала постао првак Европе, а врло брзо су уследили нови успеси.

Реал је без повређеног Роналда узео Суперкуп Европе, а са њим успешно завршио групну фазу Лиге шампиона, отишао на празничну паузу као лидер Примере (три бода више и утакмица мање од Барселоне) и у недељу у финалу Светског клупског првенства победио јапанску Кашиму - 4:2 после продужетака.

Кристијано Роналдо у финалу је остварио хет-трик, постигавши сва три гола након вођства Кашиме од 2:1.

"Година је била као из снова, заиста сјајна. Цела ова недеља за мене је била пуна незаборавних тренутака. Добио сам Златну лопту, сада смо освојили СП клубова уз моја три гола. Није могло боље да се заврши", рекао је Роналдо.

Он је додао да је свестан како се од њега увек очекује још више и боље.

"Увек дајем све од себе. Ако некад нешто не успем да урадим, то је зато што у том тренутку нисам могао. Мислим да у последњих 10 година пружам партије на највишем могућем нивоу, али ништа од ових трофеја не бих освојио да нема мојих саиграча и због тога сам им захвалан. Наставићу да радим и уживам у фудбалу", поручио је ускоро 32-годишњи нападач.

У Шпанији следи тронедељни предах због Божића и Нове године, а Реал ће следећи пут заиграти 7. јануара у 13 часова, када у оквиру 17. кола Примере буде дочекао Гранаду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар