Ronaldova savršena godina!

Napadač Reala posle osvajanja Svetskog klupskog prvenstva izjavio da je 2016. za njega bila kao iz snova.

Fudbal 20.12.2016 | 13:00
Ronaldova savršena godina!
Barselona je proletos uzela špansku "duplu krunu", ali sve što se u fudbalu događalo posle toga, bilo je u znaku Kristijana Ronalda i Real Madrida.

"Kraljevići" su prvo osvojili Ligu šampiona, zatim je "CR7" sa reprezentacijom Portugala postao prvak Evrope, a vrlo brzo su usledili novi uspesi.

Real je bez povređenog Ronalda uzeo Superkup Evrope, a sa njim uspešno završio grupnu fazu Lige šampiona, otišao na prazničnu pauzu kao lider Primere (tri boda više i utakmica manje od Barselone) i u nedelju u finalu Svetskog klupskog prvenstva pobedio japansku Kašimu - 4:2 posle produžetaka.

Kristijano Ronaldo u finalu je ostvario het-trik, postigavši sva tri gola nakon vođstva Kašime od 2:1.

"Godina je bila kao iz snova, zaista sjajna. Cela ova nedelja za mene je bila puna nezaboravnih trenutaka. Dobio sam Zlatnu loptu, sada smo osvojili SP klubova uz moja tri gola. Nije moglo bolje da se završi", rekao je Ronaldo.

On je dodao da je svestan kako se od njega uvek očekuje još više i bolje.

"Uvek dajem sve od sebe. Ako nekad nešto ne uspem da uradim, to je zato što u tom trenutku nisam mogao. Mislim da u poslednjih 10 godina pružam partije na najvišem mogućem nivou, ali ništa od ovih trofeja ne bih osvojio da nema mojih saigrača i zbog toga sam im zahvalan. Nastaviću da radim i uživam u fudbalu", poručio je uskoro 32-godišnji napadač.

U Španiji sledi tronedeljni predah zbog Božića i Nove godine, a Real će sledeći put zaigrati 7. januara u 13 časova, kada u okviru 17. kola Primere bude dočekao Granadu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar