Траже менталну провјеру Трампа

Три професора са Харварда “јако су забринута за ментално здравље и стабилност Доналда Трампа” и траже психијатријску провјеру прије него што постане предсједник САД у јануару.

Свијет 19.12.2016 | 13:23
Траже менталну провјеру Трампа
Они су писали актуелном предсједнику Бараку Обами тражећи “комплетну медицинску и психијатријску евалуацију”.

Професори тврде да због професионалних стандарда не могу дати службену дијагнозу јавне особе коју нису лично оцијенили, али наводе да због Трампових одређених карактеристика вјерују како није способан за преузимање функције предсједника.

При томе су навели његове карактеристике: “грандиозност”, “импулсивност” и “хиперосјетљивост на критику”, те “очигледну немогућност разликовања стварности и маште”.

Они подсјећају да је и Обама имао сличне изјаве у августу, када је доводио у питање Трампову способност расуђивања и његов темперамент.

Медији наводе да су се питања о Трамповој подобности појавила након његових бројних иступа на “Твитеру”, који су били упућени неистомишљеницима, политичким противницима или су пак нарушили дугогодишње добре односе САД и других земаља.

Ово није први случај у САД у којем се расправља о могућој психолошкој неподобности кандидата за предсједничку функцију.

Тако је шездесетих година прошлог вијека један амерички часопис питао 12.000 психијатара да ли је републикански кандидат Бери Голдвотер психолошки способан да би био предсједник, а њих 1.189 одговорило је са – “не”.

Голдвотер је послије поднио тужбу након које је успостављено правило како психијатри не смију дати процјену јавне особе ако је лично нису процијенили.

Из Трамповог окружења наводе да се ради о још једној у низу провокација из демократског табора, при покушају да се спријечи новоизабрани предсједник да преузме функцију.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Хм

19.12.2016 12:34

А Хилари је исправна? А посебно Бил Клинтон? Психопате не могу поднијети пораз. Оде пусти сан да удју у историју као једини супрузници који су били предсједници САДа. Патице док су зиви сто им то није успјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

19.12.2016 13:06

Када су Клинтонови тек поцели да се баве политиком,били су гологузи.А сада су тески 200 милиона УСД.Ста цес, добре плате у Бијелој куци.А овај Трамп је милијардер и сада му ово присивају.Гдје је ту логика.Сада када је побједио, неки су се сјетили да постоји конфликт интереса измеду његове позиције-пресједник УСА и његовог бизниса!

Name

@РС

19.12.2016 13:45

Каквих 200 милиона? Миле је добар милијарду! Хоцес реци да Леми сировина мозе да купи људе сто су га поставили? Плитак си, као Врбас послије сусе!!!

Name

ре РС

19.12.2016 13:50

Није ти познато да предсјеник УСА и нема неку велику плату. Мозда нас Додик има вецу.

Name

ре@РС

19.12.2016 15:37

Превисе гледас цртане филмове.Они су тески 200 милиона УСД ,подаци са портала ветеранстодаy.цом А за просле изборе је Хилари добила 40 милиона УСД само од Сауди Арабије,донација,за кампању да се троси. И ко те је увјерио да ти мозес знати колико је Додик тезак.Иди закасницес на цртани филм.

Name

Зеница

19.12.2016 12:53

Казу људи да су пробали наци било гдје на нету да госп.Трамп цита неки документ.На крају кад су му понудили одбио је.Тако су досли до интересантне теорије да лик не зна цитат.Јел рекла казала, видицемо :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово говори каква је Америка земља....

19.12.2016 12:56

Гдје цовјек заради милијарде, постане предсједник, а они се онда сјете да би таквог требало психијатријски испитивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наш човјек

19.12.2016 14:35

Ма, нек је он нама побједио па нек се гризу за језик и цупају косу! Зивио Трамп!!!

ОДГОВОРИТЕ