Интервју - Јокићеви узори: Немања и Страхиња, али и Дивац!

Центар Денвера о почецима каријере, Олимпијским играма, предстојећем Еуробаскету...

Кошарка 19.12.2016 | 22:50
Интервју - Јокићеви узори: Немања и Страхиња, али и Дивац!
Никола Јокић у последње време бележи сјајне партије у дресу Денвера, што привлачи пажњу домаћих, али и страних медија.

Српски центар недавно је дао интервју за сајт ФИБА, у којем је говорио о разним темама.

Ко су ти били узори, играчи који су те инспирисали у младости?

"Била су то моја браћа (Немања и Страхиња, обојица старији), које сам стално гледао док играју. Много времена сам проводио са њима и стално маштао да будем као они. Наравно, ту су и играчи који су играли за репрезентацију и који су одласком у НБА отворили врата Европљанима, као што је Владе Дивац", открио је 21-годишњи Никола Јокић.

Дочек репрезентације Србије после Олимпијских игара у Бразилу је био фантастичан. Да ли ти је то био најлепши тренутак у досадашњој каријери?

"Јесте, то је један од највећих тренутака које сам доживео до сада, јер смо се освајањем олимпијске медаље уписали у историју. Било је сјајно, то је велико искуство за мене, а посебно емотивно доживео сам дочек у родном Сомбору. Веома сам почаствован због света тога".

Први дуел против САД на Олимпијским играма био је неизвестан до краја, али је у финалу Америка убедљиво победила. Шта се догодило?

"Не знам... Није било очекивано да ћемо стићи до финала и били смо толико срећни због тога. Напорно смо радили да стигнемо до Рија, али не знам шта се догодило у финалу. Можда смо једноставно били толико узбуђени да нисмо могли да контролишемо емоције. У сваком случају, пласман у финале и сребрна медаља су огромно признање за наш рад".

Како гледаш на своје партије од квалификационог турнира у Београду, на којем си био МВП, и на издања током Олимпијских игара?

"Национални тим нема везе са појединцима, већ са помагањем тиму. Ја само желим да побеђујемо. Увек ћа на репрезентацију гледати као на екипу, а не само по својим партијама".



Србија ће на Европском првенству играти у Групи Д у Истанбулу са Турском, Великом Британијом, Русијом, Летонијом и Белгијом. Неће бити лако, зар не?

"Сваки тим који учествује на турнирима као што су Олимпијске игре, Светско првенство или Еуробаскет, није ту само да би играо, већ сви желе да победе. На таквим турнирима, пораз може да ти поремети позицију у групи и отежа даље такмичење, тако да ћемо морати да будемо спремни на све што нас чека у Истанбулу", упозорава Јокић.

Да ли машташ о освајању Европског првенства?

"Наравно. Нар не маштамо сви у репрезентацији о томе? То је све о чему тренутно маштамо".

Сведок си напретка репрезентације и одличних резултата под командом Александра Ђорђевића. Шта мислиш о његовом утицају на тим?

"Он је емотиван. Много воли Србију и жели само најбоље резултате за њу. То нам много значи. Кад год смо на терену, спремни смо да се боримо, да пружимо максимум за њега и нашу земљу. Никада не размишљамо о поразу, већ само како да се што јаче боримо. Мислим да је за то најзаслужнији Ђорђевић".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар