Недовољни издаци за борачке категорије

Партија демократског прогреса /ПДП/ незадовољна је приједлогом буџета Републике Српске за идућу годину, првенствено због недовољних издвајања за борачке категорије, рекао је данас у Требињу посланик ПДП-а у Народној скупштини Српске Зоран Пологош.

Република Српска 18.12.2016 | 12:57
Недовољни издаци за борачке категорије
Пологош каже да је став ПДП-а да треба повећати издвајања за породичне и личне инвалиднине која су иста годинама, те да основица за борачка примања буде просјечна нето плата у Српској, напомињући да би она у идућој години била 70 одсто, 80 одсто у 2018, 90 одсто у 2019, а 100 одсто у 2020. години.

"Од Владе Републике Српске тражимо да коначно донесе и нову уредбу о стамбеном збрињавању породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, као и да измијени Уредбу о борачком додатку и да се тако уведе мјесечни борачки додатак за незапослене борце, јер су то најугроженије категорије које немају никаква примања", рекао је новинарима Пологош, који је и ратни војни инвалид.

Он је најавио да ће ПДП у наредном периоду предложити нови закон о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца да би у једном закону била ријешена сва борачка питања, а он би имао већу правну снагу од других.

Извор: СРНА

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Клик

18.12.2016 13:03

Ови иду по пинку у Приједор код Чокија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање свих питања

18.12.2016 13:03

Ста раде борацке организације?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

18.12.2016 13:08

Када су борачке категорије у питању,онда су све власти од 1996 године исте. Борци су свима терет,а само када су у опозицији онда се политичари боре за њих. И у предизборној кампањи наравно- Примања борачких категорија се не повећавају иако нас сваке године умире све више и више тако да се смањује број корисника. Колико је само умрло родитеља погинулих бораца,РВИ и бораца од када је завршио рат. Свакој власт би било идеално да смо сви помрли,тако би они имали више пара за себе и за своје "развојне пројекте". Срамота.

ОДГОВОРИТЕ