Nedovoljni izdaci za boračke kategorije

Partija demokratskog progresa /PDP/ nezadovoljna je prijedlogom budžeta Republike Srpske za iduću godinu, prvenstveno zbog nedovoljnih izdvajanja za boračke kategorije, rekao je danas u Trebinju poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske Zoran Pologoš.

Republika Srpska 18.12.2016 | 12:57
Nedovoljni izdaci za boračke kategorije
Pologoš kaže da je stav PDP-a da treba povećati izdvajanja za porodične i lične invalidnine koja su ista godinama, te da osnovica za boračka primanja bude prosječna neto plata u Srpskoj, napominjući da bi ona u idućoj godini bila 70 odsto, 80 odsto u 2018, 90 odsto u 2019, a 100 odsto u 2020. godini.

"Od Vlade Republike Srpske tražimo da konačno donese i novu uredbu o stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i da izmijeni Uredbu o boračkom dodatku i da se tako uvede mjesečni borački dodatak za nezaposlene borce, jer su to najugroženije kategorije koje nemaju nikakva primanja", rekao je novinarima Pologoš, koji je i ratni vojni invalid.

On je najavio da će PDP u narednom periodu predložiti novi zakon o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca da bi u jednom zakonu bila riješena sva boračka pitanja, a on bi imao veću pravnu snagu od drugih.

Izvor: SRNA

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Klik

18.12.2016 13:03

Ovi idu po pinku u Prijedor kod Čokija.

ODGOVORITE
Name

pitanje svih pitanja

18.12.2016 13:03

Sta rade boracke organizacije?

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

18.12.2016 13:08

Kada su boračke kategorije u pitanju,onda su sve vlasti od 1996 godine iste. Borci su svima teret,a samo kada su u opoziciji onda se političari bore za njih. I u predizbornoj kampanji naravno- Primanja boračkih kategorija se ne povećavaju iako nas svake godine umire sve više i više tako da se smanjuje broj korisnika. Koliko je samo umrlo roditelja poginulih boraca,RVI i boraca od kada je završio rat. Svakoj vlast bi bilo idealno da smo svi pomrli,tako bi oni imali više para za sebe i za svoje "razvojne projekte". Sramota.

ODGOVORITE