Возачи опрезно: Поледица на путу

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос је неопходан опрез због поледице, нарочито у сјеновитим крајевима виших предјела, преко мостова и на прилазу тунелима.

Република Српска 18.12.2016 | 10:30
Возачи опрезно: Поледица на путу
У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има магле, а на дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона, упозоравају из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу да користе петљу "Александровац".

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој потпуно је обустављен саобраћај за сва возила и преусмјерен на локални пут кроз село Брестово, гдје је актуелна забрана за теретна возила преко 15 тона носивости.

Саобраћај за сва возила потпуно је обустаљен на регионалном путном правцу Стари Мајдан два-Ламовита због изградње моста-вијадукта.

У брчанском насељу Гредице измијењен је режим саобраћаја због изградње обилазнице на магистралном путу Брчко-Бијељина. Режим саобраћања, због радова, измијењен је и у насељу Горице, на дионици Брчко-Лончари.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб актуелне су повремене обуставе саобраћаја до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Од 8.00 до 16.00 часова, због деминерских радова, на снази је привремена обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Теслић-Котор Варош, у мјесту Рујевица.

Обустава траје 30 минута, а 15 минута пропуштање саобраћаја. На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима чекања за сада нису дужа од 30 минута, а дужа задржавања током дана могућа су на прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања, због радова на подручју Хрватске.

Гранични прелаз Брод-Славонски Брод у уторак, 20. децембра, биће затворен за саобраћај од 9.00 до 15.00 часова због завршне фазе радова.

Коментари / 0

Оставите коментар