Vozači oprezno: Poledica na putu

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je neophodan oprez zbog poledice, naročito u sjenovitim krajevima viših predjela, preko mostova i na prilazu tunelima.

Republika Srpska 18.12.2016 | 10:30
Vozači oprezno: Poledica na putu
U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona, upozoravaju iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu da koriste petlju "Aleksandrovac".

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Saobraćaj za sva vozila potpuno je obustaljen na regionalnom putnom pravcu Stari Majdan dva-Lamovita zbog izgradnje mosta-vijadukta.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje obilaznice na magistralnom putu Brčko-Bijeljina. Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je i u naselju Gorice, na dionici Brčko-Lončari.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub aktuelne su povremene obustave saobraćaja do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, na snazi je privremena obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica.

Obustava traje 30 minuta, a 15 minuta propuštanje saobraćaja. Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima čekanja za sada nisu duža od 30 minuta, a duža zadržavanja tokom dana moguća su na prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog radova na području Hrvatske.

Granični prelaz Brod-Slavonski Brod u utorak, 20. decembra, biće zatvoren za saobraćaj od 9.00 do 15.00 časova zbog završne faze radova.

Komentari / 0

Ostavite komentar