Досије Шумахер: Борба се наставља!

Породица Шумахер поручује да одустајање није опција за седмоструког шампиона.

Остали спортови 19.12.2016 | 11:15
Досије Шумахер: Борба се наставља!
Шта је симболика јуришне медијске акције породице Шумахер под називом „Настави да се бориш“? Наравно, то је одлучност да се свету покаже да седмоструки шампион света, Михаел Шумахер неће предати борбу са повредама које су га 29. децембра 2013. шест месеци држале у коми. Боље је сада Шуми, али никако се не може рећи да је најгоре иза њега. Велики ас још увек се трка за најважније одличје. Трка за живот на властитим ногама је ултимативна, и коначно најважнија борба у његовом животу...

„Настави да се бориш... Ово је први корак покрета за који се надамо да ће урадити нешто добро у будућности. Намера нам је да проширимо веру да одустајање није опција. То је порука која се не односи само на ауто-мото спорт. На овај начин надамо се да ћемо претворити страшан догађај, који је утицао на комплетну породицу Шумахер, у нешто позитивно.

Иницијатива се своди на храброст, наду у веру у самог себе“, рекла је Сабрина Кем, Шумахерова менаџерка и рекла да нових информација о здравственом стању легенде Формуле 1 сигурно неће бити у скорије време.

„Михаелово здравље није јавна тема, па због тога и даље нећемо давати изјаве о томе. Желимо да заштитимо његову интиму. Правно и дугорочно, свако саопштење о његовом здрављу ће угрозити то. Свесни смо да ће неки људи тешко то разумети, али поступамо онако како Михаел жели. Можемо да се захвалимо онима који то разумеју. Михаел је одувек штитио своју приватност, чак и током најуспешнијег дела своје каријере“, рекла је Сабина Кем.

Поред ње претходних дана о стању Михаела Шумахера за Гардијан говорио је и Рос Брон, некадашњи сарадник седмоструког шампиона и бивши високи спортски руководилац Мерцедеса и Ферарија.

„ Да, посећујем га. Надамо се и молимо да ће се једног дана опоравити. Цитирали су ме како сам рекао да је Михаел боље! То заправо нисам мислио, јер његова породица се стара о опоравку приватно и ја морам то да поштујем. Зато не желим да коментаришем Шумахерово стање осим тога што ћу рећи да се надам да ћемо видети Михаела каквог смо знали у једном тренутку у будућности“, закључак је Брона који не доноси ништа ново, односно и даље држи вео тајне над Шумахеровим здравственим стањем.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар