Dosije Šumaher: Borba se nastavlja!

Porodica Šumaher poručuje da odustajanje nije opcija za sedmostrukog šampiona.

Ostali sportovi 19.12.2016 | 11:15
Dosije Šumaher: Borba se nastavlja!
Šta je simbolika jurišne medijske akcije porodice Šumaher pod nazivom „Nastavi da se boriš“? Naravno, to je odlučnost da se svetu pokaže da sedmostruki šampion sveta, Mihael Šumaher neće predati borbu sa povredama koje su ga 29. decembra 2013. šest meseci držale u komi. Bolje je sada Šumi, ali nikako se ne može reći da je najgore iza njega. Veliki as još uvek se trka za najvažnije odličje. Trka za život na vlastitim nogama je ultimativna, i konačno najvažnija borba u njegovom životu...

„Nastavi da se boriš... Ovo je prvi korak pokreta za koji se nadamo da će uraditi nešto dobro u budućnosti. Namera nam je da proširimo veru da odustajanje nije opcija. To je poruka koja se ne odnosi samo na auto-moto sport. Na ovaj način nadamo se da ćemo pretvoriti strašan događaj, koji je uticao na kompletnu porodicu Šumaher, u nešto pozitivno.

Inicijativa se svodi na hrabrost, nadu u veru u samog sebe“, rekla je Sabrina Kem, Šumaherova menadžerka i rekla da novih informacija o zdravstvenom stanju legende Formule 1 sigurno neće biti u skorije vreme.

„Mihaelovo zdravlje nije javna tema, pa zbog toga i dalje nećemo davati izjave o tome. Želimo da zaštitimo njegovu intimu. Pravno i dugoročno, svako saopštenje o njegovom zdravlju će ugroziti to. Svesni smo da će neki ljudi teško to razumeti, ali postupamo onako kako Mihael želi. Možemo da se zahvalimo onima koji to razumeju. Mihael je oduvek štitio svoju privatnost, čak i tokom najuspešnijeg dela svoje karijere“, rekla je Sabina Kem.

Pored nje prethodnih dana o stanju Mihaela Šumahera za Gardijan govorio je i Ros Bron, nekadašnji saradnik sedmostrukog šampiona i bivši visoki sportski rukovodilac Mercedesa i Ferarija.

„ Da, posećujem ga. Nadamo se i molimo da će se jednog dana oporaviti. Citirali su me kako sam rekao da je Mihael bolje! To zapravo nisam mislio, jer njegova porodica se stara o oporavku privatno i ja moram to da poštujem. Zato ne želim da komentarišem Šumaherovo stanje osim toga što ću reći da se nadam da ćemo videti Mihaela kakvog smo znali u jednom trenutku u budućnosti“, zaključak je Brona koji ne donosi ništa novo, odnosno i dalje drži veo tajne nad Šumaherovim zdravstvenim stanjem.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar