Видео: На "Пољуду" опет "Убиј Србина", "Србе на врбе"!!!

И, наравно, "за дом спремни", а све уз заставе ХОС-а...!

Фудбал 18.12.2016 | 10:30
Видео: На "Пољуду" опет "Убиј Србина", "Србе на врбе"!!!
Транспарент "Братимљење није опција. Торцида против Југолиге", једина је коректна порука навијача сплитског Хајдука истакнута данас током утакмице са Динамом из Загреба.

Све остало спада у ред фашистичких!

Због поновљених испада Торциде и позива на насиље, Хајдуку прети нова казна Хрватског фудбалског савеза, пишу хрватски медији у извештајима са "Вјечног дербија" на Пољуду где су "били" поново поражени од "модрих" и то голом у 93. минуту.

Током утакмице, са северне трибине стадиона могло је да се чује: "Србе на врбе", "Убиј Србина" и "за дом спремни", што није новост када су утакмице Хајдука и Динама у питању, мада је у Хрватској приметно све јаче анти-српско расположење у чему и сами политичари из врха државе.

Јер, ако власт у Хрватској дозволи да се у Јасеновцу подигне споменик са натписом "за дом спремни", такви повици с трибина све су само не изненађење и случајност.



Они су махали заставама хрватских одбрамбених снага (ХОС), паравојних јединица које су биле одговорне за бројна злодела како током Другог светског рата, тако и током рата у Хрватској и Босни и Херцеговини 90-их година.

Раније данас, испред просторија Српског народног већа у центру Загреба одржан је протест у организацији Аутохтоне хрватске странке права (АХСП), током којег су окупљени узвикивали усташки поклич "за дом спремни".

Протест је одржан због закључка одбора хрватског Сабора о уклањању спомен плоче за погинуле припаднике ХОС-а, на којој је писало "За дом спремни", недавно постављене у Јасеновцу, пренео је Јутарњи.хр.

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србин

18.12.2016 10:59

И треба тако кад смо им направили државу а правимо им и данас,бар презимена су им Српска:)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

12.06.2020 19:37

Јаци смо били и остали од ових мисева.

ОДГОВОРИТЕ