Video: Na "Poljudu" opet "Ubij Srbina", "Srbe na vrbe"!!!

I, naravno, "za dom spremni", a sve uz zastave HOS-a...!

Fudbal 18.12.2016 | 10:30
Video: Na "Poljudu" opet "Ubij Srbina", "Srbe na vrbe"!!!
Transparent "Bratimljenje nije opcija. Torcida protiv Jugolige", jedina je korektna poruka navijača splitskog Hajduka istaknuta danas tokom utakmice sa Dinamom iz Zagreba.

Sve ostalo spada u red fašističkih!

Zbog ponovljenih ispada Torcide i poziva na nasilje, Hajduku preti nova kazna Hrvatskog fudbalskog saveza, pišu hrvatski mediji u izveštajima sa "Vječnog derbija" na Poljudu gde su "bili" ponovo poraženi od "modrih" i to golom u 93. minutu.

Tokom utakmice, sa severne tribine stadiona moglo je da se čuje: "Srbe na vrbe", "Ubij Srbina" i "za dom spremni", što nije novost kada su utakmice Hajduka i Dinama u pitanju, mada je u Hrvatskoj primetno sve jače anti-srpsko raspoloženje u čemu i sami političari iz vrha države.

Jer, ako vlast u Hrvatskoj dozvoli da se u Jasenovcu podigne spomenik sa natpisom "za dom spremni", takvi povici s tribina sve su samo ne iznenađenje i slučajnost.



Oni su mahali zastavama hrvatskih odbrambenih snaga (HOS), paravojnih jedinica koje su bile odgovorne za brojna zlodela kako tokom Drugog svetskog rata, tako i tokom rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini 90-ih godina.

Ranije danas, ispred prostorija Srpskog narodnog veća u centru Zagreba održan je protest u organizaciji Autohtone hrvatske stranke prava (AHSP), tokom kojeg su okupljeni uzvikivali ustaški poklič "za dom spremni".

Protest je održan zbog zaključka odbora hrvatskog Sabora o uklanjanju spomen ploče za poginule pripadnike HOS-a, na kojoj je pisalo "Za dom spremni", nedavno postavljene u Jasenovcu, preneo je Jutarnji.hr.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srbin

18.12.2016 10:59

I treba tako kad smo im napravili državu a pravimo im i danas,bar prezimena su im Srpska:)

ODGOVORITE
Name

Srbin

12.06.2020 19:37

Jaci smo bili i ostali od ovih miseva.

ODGOVORITE