Галата отпушта Томпсона, на потезу је Звезда?!

Турски медији наводе да ће и Дион Томпсон, после Џастина Дентмона и Руса Смита, добити отказ у Галатасарају, а као наредни клуб наводе - Црвену звезду!

Кошарка 18.12.2016 | 21:15
Галата отпушта Томпсона, на потезу је Звезда?!
Из хаоса у Галатасарају могла би да профитира – Црвена звезда!

Како?

Наиме, након што су отпустили Џастина Дентмона, који се већ вратио у САД и, ипак, одлучили да се растанку и са Русом Смитом (који је у једном тренутку био близу да избегне бес Ергина Атамана), појавила се информација да ће се Галата ове недеље растати и са трећим Американцем – Дионом Томпсоном!

У дану када су поједини медији најавили да ће турски клуб потписати играча Арманија, Мантаса Калниетиса, медији у Истанбулу допунили су вест и најављеним раскидом сарадње с Томпсоном, којег су већ повезали са Црвеном звездом.

Томпсон, који је летос стигао у Галату после солидне сезоне у Бајерну (други покушај), никако се није снашао у Атамановом тиму, па је на десет мечева у Евролиги бележио просечно 4,6 поена (52,6 одсто за два), уз 1,9 скокова, 0,6 асистенција, 0,5 украдених и изгубљених лопти за 11,2 минута на паркету.

То је далеко, далеко слабије од – рецимо – сезоне 2012/13, када је у Евролиги у дресу Албе имао просек од 12 поена и 5,4 скока током 26,6 минута у игри, а се нешто догађа могло се наслутити и после Томпсоновог твита да "Бог има јасан план за свакога и да ће све доћи на своје".

Иначе, Србија је место где је 203 центиметара високи кошаркаш рођен 1988. године, који углавном игра на позицији крилног центра, наговестио да ће имати велику каријеру јер је 2007. са младом репрезентацијом САД освојио сребро на СП у Новом Саду (поразили су их наши момци у финалу), а две године касније Томпсон је као члан универзитетске репрезентације САД освојио Бронзу у Београду.

У Галати није успео да се наметне, јер је само Макабију убацио двоцифрен број поена (10), а на осталим мечевима постизао је или два или четири или шест поена за веома скроман учинак.

Да ли су турски и израелски новинари на правом трагу када га повезују са Црвеном звездом? Видећемо ускоро!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар