Galata otpušta Tompsona, na potezu je Zvezda?!

Turski mediji navode da će i Dion Tompson, posle Džastina Dentmona i Rusa Smita, dobiti otkaz u Galatasaraju, a kao naredni klub navode - Crvenu zvezdu!

Košarka 18.12.2016 | 21:15
Galata otpušta Tompsona, na potezu je Zvezda?!
Iz haosa u Galatasaraju mogla bi da profitira – Crvena zvezda!

Kako?

Naime, nakon što su otpustili Džastina Dentmona, koji se već vratio u SAD i, ipak, odlučili da se rastanku i sa Rusom Smitom (koji je u jednom trenutku bio blizu da izbegne bes Ergina Atamana), pojavila se informacija da će se Galata ove nedelje rastati i sa trećim Amerikancem – Dionom Tompsonom!

U danu kada su pojedini mediji najavili da će turski klub potpisati igrača Armanija, Mantasa Kalnietisa, mediji u Istanbulu dopunili su vest i najavljenim raskidom saradnje s Tompsonom, kojeg su već povezali sa Crvenom zvezdom.

Tompson, koji je letos stigao u Galatu posle solidne sezone u Bajernu (drugi pokušaj), nikako se nije snašao u Atamanovom timu, pa je na deset mečeva u Evroligi beležio prosečno 4,6 poena (52,6 odsto za dva), uz 1,9 skokova, 0,6 asistencija, 0,5 ukradenih i izgubljenih lopti za 11,2 minuta na parketu.

To je daleko, daleko slabije od – recimo – sezone 2012/13, kada je u Evroligi u dresu Albe imao prosek od 12 poena i 5,4 skoka tokom 26,6 minuta u igri, a se nešto događa moglo se naslutiti i posle Tompsonovog tvita da "Bog ima jasan plan za svakoga i da će sve doći na svoje".

Inače, Srbija je mesto gde je 203 centimetara visoki košarkaš rođen 1988. godine, koji uglavnom igra na poziciji krilnog centra, nagovestio da će imati veliku karijeru jer je 2007. sa mladom reprezentacijom SAD osvojio srebro na SP u Novom Sadu (porazili su ih naši momci u finalu), a dve godine kasnije Tompson je kao član univerzitetske reprezentacije SAD osvojio Bronzu u Beogradu.

U Galati nije uspeo da se nametne, jer je samo Makabiju ubacio dvocifren broj poena (10), a na ostalim mečevima postizao je ili dva ili četiri ili šest poena za veoma skroman učinak.

Da li su turski i izraelski novinari na pravom tragu kada ga povezuju sa Crvenom zvezdom? Videćemo uskoro!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar