СП клубова... Реал Мадрид опрезан: Опекли смо се 2014. године, сад знамо!

Искуство од претпрошле године и даље је на уму "краљевском клубу" док се спрема за учешће у финалу Светског првенства за клубове.

Фудбал 18.12.2016 | 09:30
СП клубова... Реал Мадрид опрезан: Опекли смо се 2014. године, сад знамо!
Реал Мадрид стигао је пре две године у бриљантној форми у Маракеш, на завршницу ФИФА Светског првенства за клубове. За собом је имао 20 узастопних победа у свим такмичења и рутински је освојио трофеј, победом над Сан Лоренцом (2:0), головима Серхија Рамоса и Герета Бејла.

Овог викенда у Јапану, "краљевићи" чекају још једно финале, у којем ће у недељу играти против Кашиме за пети светски наслов.

У најави недељне утакмице (11.30, ТВ Арена спорт), садашњи тренер Реала, а тадашњи помоћник - Зинедин Зидан истиче да живо памти зиму 2014/2015, када су Мадриђани после освајања светске титуле изгубили од Милана у пријатељској утакмици, а затим и од Валенсије и Атлетика.

У том периоду, "краљевски клуб" нарушио је и форму и хемију ("чувени" Роналдов 30. рођендан после пораза од Атлетика), од чега се није опоравио све до лета.

Зидан је, стога, добро свестан опасности коју доноси турнир у Јапану.

"Пре две године, ниво наше игре је опао после титуле. Научили смо из тог негативног примера. Када се вратимо у Шпанију, наставићемо да радимо", објаснио је Француз.

Његов тим је апсолутни фаворит у сутрашњем финалу и на ту улогу потпуно пристаје.

"Када сте у Реалу, онда није довољно само да победите, већ морате да се борите и да играте добро. То је битка"

Према његовим речима, Серхио Рамос је спреман и извешће у недељу саиграче на терен. О наредном ривалу Реал навијачи у Европи не знају много, али Зидан уверава да ће његов тим изаћи на терен добро и темељно припремљен.

"Јапански фудбал је напредовао. Можете да видите то по јапанским фудбалерима који играју у Европи. Добре ствари раде овде", додао је Зизу.
 
Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар