SP klubova... Real Madrid oprezan: Opekli smo se 2014. godine, sad znamo!

Iskustvo od pretprošle godine i dalje je na umu "kraljevskom klubu" dok se sprema za učešće u finalu Svetskog prvenstva za klubove.

Fudbal 18.12.2016 | 09:30
SP klubova... Real Madrid oprezan: Opekli smo se 2014. godine, sad znamo!
Real Madrid stigao je pre dve godine u briljantnoj formi u Marakeš, na završnicu FIFA Svetskog prvenstva za klubove. Za sobom je imao 20 uzastopnih pobeda u svim takmičenja i rutinski je osvojio trofej, pobedom nad San Lorencom (2:0), golovima Serhija Ramosa i Gereta Bejla.

Ovog vikenda u Japanu, "kraljevići" čekaju još jedno finale, u kojem će u nedelju igrati protiv Kašime za peti svetski naslov.

U najavi nedeljne utakmice (11.30, TV Arena sport), sadašnji trener Reala, a tadašnji pomoćnik - Zinedin Zidan ističe da živo pamti zimu 2014/2015, kada su Madriđani posle osvajanja svetske titule izgubili od Milana u prijateljskoj utakmici, a zatim i od Valensije i Atletika.

U tom periodu, "kraljevski klub" narušio je i formu i hemiju ("čuveni" Ronaldov 30. rođendan posle poraza od Atletika), od čega se nije oporavio sve do leta.

Zidan je, stoga, dobro svestan opasnosti koju donosi turnir u Japanu.

"Pre dve godine, nivo naše igre je opao posle titule. Naučili smo iz tog negativnog primera. Kada se vratimo u Španiju, nastavićemo da radimo", objasnio je Francuz.

Njegov tim je apsolutni favorit u sutrašnjem finalu i na tu ulogu potpuno pristaje.

"Kada ste u Realu, onda nije dovoljno samo da pobedite, već morate da se borite i da igrate dobro. To je bitka"

Prema njegovim rečima, Serhio Ramos je spreman i izvešće u nedelju saigrače na teren. O narednom rivalu Real navijači u Evropi ne znaju mnogo, ali Zidan uverava da će njegov tim izaći na teren dobro i temeljno pripremljen.

"Japanski fudbal je napredovao. Možete da vidite to po japanskim fudbalerima koji igraju u Evropi. Dobre stvari rade ovde", dodao je Zizu.
 
Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar