Видео: Хероји се вратили кући!

Тројица фудбалера Шапекоенсеа, који су преживели пад авиона, вратили се у Бразил.

Фудбал 18.12.2016 | 14:00
Видео: Хероји се вратили кући!
Алан Рушел и Хелио Нето напустили су болницу у Колумбији и вратили су се у родни Бразил, после опоравка након што су преживели авионску несрећу, у којој је погинуо 71 путник, укључујући и 19 њихових саиграча и тренера Шапекоенсеа.

Алан Рушел је снимљен на изласку из болнице како сам из колица стиже до кола хитне помоћи која су га превезла до аеродрома, што су лекарско особље и чланови његове породице пропратили аплаузом.

Рушелу, који је први спасен из олупине авиона, обављена је хируршка интервенција на леђима, након што је био озбиљно повређен, па је велики успех што може самостално да хода непуне три недеље после несреће.

Хелио Нето, који је недавно изашао из коме, и коме су последњем саопштили шта се догодило кобног 29. новембра изнад Колумбије, такође је транспортован у Бразил. Он је у емотивној видео поруци са маском за кисеоник захвалио Богу јер је спасен, као и свима у болници који су бринули о њему у протеклом периоду.



Његовој супрузи уручена је и Библија која је нађена у олупини авиона, а коју је фудбалер држао у руци пре него што се авион срушио.

Нето ће, као и трећи преживели фудбалер Шапекоенсеа, који је раније превезен у Бразил, резервни голман Џексон Фолман, морати да настави опоравк у болници у домовини.

Фолману је ампаутирана нога испод колена после несреће, али лекарске прогнозе су охрабрујуће, па се верује да ће му врло брзо бити уграђена протеза.

Авионску несрећи изнад Колумбије преживела су осим тројице фудбалера, још три путника – новинар Рафаел Валморбида, стјуардеса Химена Суарез и техничар авиона Ервин Тумири.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар