Video: Heroji se vratili kući!

Trojica fudbalera Šapekoensea, koji su preživeli pad aviona, vratili se u Brazil.

Fudbal 18.12.2016 | 14:00
Video: Heroji se vratili kući!
Alan Rušel i Helio Neto napustili su bolnicu u Kolumbiji i vratili su se u rodni Brazil, posle oporavka nakon što su preživeli avionsku nesreću, u kojoj je poginuo 71 putnik, uključujući i 19 njihovih saigrača i trenera Šapekoensea.

Alan Rušel je snimljen na izlasku iz bolnice kako sam iz kolica stiže do kola hitne pomoći koja su ga prevezla do aerodroma, što su lekarsko osoblje i članovi njegove porodice propratili aplauzom.

Rušelu, koji je prvi spasen iz olupine aviona, obavljena je hirurška intervencija na leđima, nakon što je bio ozbiljno povređen, pa je veliki uspeh što može samostalno da hoda nepune tri nedelje posle nesreće.

Helio Neto, koji je nedavno izašao iz kome, i kome su poslednjem saopštili šta se dogodilo kobnog 29. novembra iznad Kolumbije, takođe je transportovan u Brazil. On je u emotivnoj video poruci sa maskom za kiseonik zahvalio Bogu jer je spasen, kao i svima u bolnici koji su brinuli o njemu u proteklom periodu.



Njegovoj supruzi uručena je i Biblija koja je nađena u olupini aviona, a koju je fudbaler držao u ruci pre nego što se avion srušio.

Neto će, kao i treći preživeli fudbaler Šapekoensea, koji je ranije prevezen u Brazil, rezervni golman Džekson Folman, morati da nastavi oporavk u bolnici u domovini.

Folmanu je ampautirana noga ispod kolena posle nesreće, ali lekarske prognoze su ohrabrujuće, pa se veruje da će mu vrlo brzo biti ugrađena proteza.

Avionsku nesreći iznad Kolumbije preživela su osim trojice fudbalera, još tri putnika – novinar Rafael Valmorbida, stjuardesa Himena Suarez i tehničar aviona Ervin Tumiri.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar