ЕП: Дебакл Србије, 13 поена за полувреме! ''Змајићи'' сјајни!

Јуниорски репрезентативци Србије доживели су тежак пораз од Русије – 70:43 у другом колу Европског првенства у Турској. Нова побједа "змајића" за други круг! Јуниорска репрезентација БиХ савладала Литванију 79:70 и уписала другу побједу на ЕП у Турској.

Кошарка 18.12.2016 | 08:15
ЕП: Дебакл Србије, 13 поена за полувреме! ''Змајићи'' сјајни!
Колико је игра екипе Милана Гуровића била лоша најбоље говори податак да су у првом полувремену ’Орлићи’ убацили само 13 поена! Односно, у првих десет минута само осам, а у других свега пет поена.

Руси су на полувремену имали 22 поена предности, а последњу четвртину ушли су чак 33 вишка, да би се у последњем кварталу опустили, па су наши момци колико-толико ублажили катастрофалан науспех.

Најефикаснији у победничком тиму био је Агасиј Тонојан који је уписао дабл- дабл учинак. Он је убацио 16 поена и 12 скокова, а пратио га је Михаил Андријанов са 15 и десет ухваћених лопти.

У екпи Србије једини кошаркаш са двоцифреним учинком био је Новак Мусић са 12 пена и шест скокова, а јунаци победе у првом колу против Словеније, Бориша Симанић и Алекса Раданов меч су завршили са пет, односно три поена.

За пролаз у другу фазу такмичења 'Орилићи' ће играти против Француске у понедељак, али чак и случају тријумфа не значи да ће отићи даље јер би се онда створио круг са три тима која имају учинак 2-1, па би одлучивало неколико различитих фактора.

„Змајићи“ су изборили пласман у наредни круг такмичења на ЕП у Турској пошто су у суботу у мечу другог кола Групе Ц савладали Литванију 79:70 (19:15, 19:17, 16:20, 25:18).

Изабраници Јосипа Панџа имали су осцилација у игри, па и велики пад у трећој четвртини када су Литванци повели, али су одличном игром у посљедњем периоду стигли до важне побједе.

У првом полувремену водила је БиХ и 16 разлике, али је резултат пред одлазак на одмор гласио 38:32.

БИХ је вратила двоцифрену предност, међутим тројкама Василијаускаса и Славинскаса три и по минуте прије краја треће четвртине Литванија је повела 48:47.

Овај период ипак је завршен вођством БИХ 54:52.

„Змајићи“ су се вратили на „плус десет“ – 65:56 послије полагања данас одлично расположеног Талића, а ову предност БиХ је сачувала до краја.

Најефикаснији у бх. тиму био је талић са 19 поена, Муса је постигао 17, док је код Литванаца Седерскис постигао 25, а Масиулис 18 поена.

БиХ је побједом 79:70 вјероватно заузела прво мјесто у групи Ц, у којој данас још играју Летонија и Израел.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар