EP: Debakl Srbije, 13 poena za poluvreme! ''Zmajići'' sjajni!

Juniorski reprezentativci Srbije doživeli su težak poraz od Rusije – 70:43 u drugom kolu Evropskog prvenstva u Turskoj. Nova pobjeda "zmajića" za drugi krug! Juniorska reprezentacija BiH savladala Litvaniju 79:70 i upisala drugu pobjedu na EP u Turskoj.

Košarka 18.12.2016 | 08:15
EP: Debakl Srbije, 13 poena za poluvreme! ''Zmajići'' sjajni!
Koliko je igra ekipe Milana Gurovića bila loša najbolje govori podatak da su u prvom poluvremenu ’Orlići’ ubacili samo 13 poena! Odnosno, u prvih deset minuta samo osam, a u drugih svega pet poena.

Rusi su na poluvremenu imali 22 poena prednosti, a poslednju četvrtinu ušli su čak 33 viška, da bi se u poslednjem kvartalu opustili, pa su naši momci koliko-toliko ublažili katastrofalan nauspeh.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Agasij Tonojan koji je upisao dabl- dabl učinak. On je ubacio 16 poena i 12 skokova, a pratio ga je Mihail Andrijanov sa 15 i deset uhvaćenih lopti.

U ekpi Srbije jedini košarkaš sa dvocifrenim učinkom bio je Novak Musić sa 12 pena i šest skokova, a junaci pobede u prvom kolu protiv Slovenije, Boriša Simanić i Aleksa Radanov meč su završili sa pet, odnosno tri poena.

Za prolaz u drugu fazu takmičenja 'Orilići' će igrati protiv Francuske u ponedeljak, ali čak i slučaju trijumfa ne znači da će otići dalje jer bi se onda stvorio krug sa tri tima koja imaju učinak 2-1, pa bi odlučivalo nekoliko različitih faktora.

„Zmajići“ su izborili plasman u naredni krug takmičenja na EP u Turskoj pošto su u subotu u meču drugog kola Grupe C savladali Litvaniju 79:70 (19:15, 19:17, 16:20, 25:18).

Izabranici Josipa Pandža imali su oscilacija u igri, pa i veliki pad u trećoj četvrtini kada su Litvanci poveli, ali su odličnom igrom u posljednjem periodu stigli do važne pobjede.

U prvom poluvremenu vodila je BiH i 16 razlike, ali je rezultat pred odlazak na odmor glasio 38:32.

BIH je vratila dvocifrenu prednost, međutim trojkama Vasilijauskasa i Slavinskasa tri i po minute prije kraja treće četvrtine Litvanija je povela 48:47.

Ovaj period ipak je završen vođstvom BIH 54:52.

„Zmajići“ su se vratili na „plus deset“ – 65:56 poslije polaganja danas odlično raspoloženog Talića, a ovu prednost BiH je sačuvala do kraja.

Najefikasniji u bh. timu bio je talić sa 19 poena, Musa je postigao 17, dok je kod Litvanaca Sederskis postigao 25, a Masiulis 18 poena.

BiH je pobjedom 79:70 vjerovatno zauzela prvo mjesto u grupi C, u kojoj danas još igraju Letonija i Izrael.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar