Кампања против Срба да престане

Српско народно вијеће информисало је надлежне у Хрватској о пријетњама Аутохтоне хрватске странке права која је за данас заказала протесте испред СНВ-а и очекује да се заустави таква кампања и не толеришу такве групе и странке јер то представља пријетњу за рад и сигурност Срба.

Србија 17.12.2016 | 21:50
Кампања против Срба да престане
"Крајње је вријеме да се гарантују сигурност и мир онима који заговарају антифашизам и траже достојанство жртава Јасеновца", рекао је предсједник СНВ-а Милорад Пуповац за "Вечерње новости".

Он очекује да реагују сви који желе да заштите Устав Хрватске, вриједности Европе као што су антифашизам, заштита жртава злочиначких режима и мањинских права.

Пуповац каже да, иако сада европске земље ћуте, реаговање сигурно неће изостати ако се овакав тренд у Хрватској настави.

Када је ријеч о хрватској блокади преговарачког процеса Србије, Пуповац указује да се ствари радикализују и да рампа Србији није добра ни за међудржавне односе, нити за хрватску мањину у Србији.

"Сва отворена питања треба рјешавати договорима, а не блокадама. Важно је да лидери Србије и Хрватске што прије сједну и почну да разговарају", рекао је Пуповац.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар