Kampanja protiv Srba da prestane

Srpsko narodno vijeće informisalo je nadležne u Hrvatskoj o prijetnjama Autohtone hrvatske stranke prava koja je za danas zakazala proteste ispred SNV-a i očekuje da se zaustavi takva kampanja i ne tolerišu takve grupe i stranke jer to predstavlja prijetnju za rad i sigurnost Srba.

Srbija 17.12.2016 | 21:50
Kampanja protiv Srba da prestane
"Krajnje je vrijeme da se garantuju sigurnost i mir onima koji zagovaraju antifašizam i traže dostojanstvo žrtava Jasenovca", rekao je predsjednik SNV-a Milorad Pupovac za "Večernje novosti".

On očekuje da reaguju svi koji žele da zaštite Ustav Hrvatske, vrijednosti Evrope kao što su antifašizam, zaštita žrtava zločinačkih režima i manjinskih prava.

Pupovac kaže da, iako sada evropske zemlje ćute, reagovanje sigurno neće izostati ako se ovakav trend u Hrvatskoj nastavi.

Kada je riječ o hrvatskoj blokadi pregovaračkog procesa Srbije, Pupovac ukazuje da se stvari radikalizuju i da rampa Srbiji nije dobra ni za međudržavne odnose, niti za hrvatsku manjinu u Srbiji.

"Sva otvorena pitanja treba rješavati dogovorima, a ne blokadama. Važno je da lideri Srbije i Hrvatske što prije sjednu i počnu da razgovaraju", rekao je Pupovac.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar