Нови детаљи о злочину који је шокирао регион

Најближи сценарио смртног исхода је “комбинација тупе механичке силе и контакта главе с чврстом подлогом или неким предметом на тој подлози”.

Република Српска 17.12.2016 | 21:55
Нови детаљи о злочину који је шокирао регион
Смрт дјечака у Зворнику, старог 20 мјесеци, за које су осумњичени ујак Мијат Станкић и његова невјенчана супруга Фатима Дурак (34) потресла је у августу регион. 

У Окружном суду у Бијељини јуче је настављен главни претрес у случају убиства дјечака Лазара Ребића из Доње Каменице код Зворника. 

На главном претресу, којим је предсједавао судија Менсур Ђонлић, исказ је дао медицински вјештак Жељко Каран, који је извршио ексхумацију и обдукцију тијела дјетета убијеног 18. августа ове године.

Каран је у исказу истакао да је ексхумацију извршио у забаченом крају, обраслом шумом и растињем, те да је тијело дјечака било у ПВЦ кеси, умотано у дебљу јакну. 

"Тијело дјечака није било сахрањено у класичном смислу, већ се налазило на површини, а преко вреће су били набацани камење, земља и дрвена цјепаница. Приликом обдукције у Бијељини уочио сам спољашње повреде главе са масовном крвном подливеношћу. По тијелу је било више подлива различите величине у предјелу трупа и екстремитета. Биле су примјетне и веома изражене трулежне промјене, јер сам обдукцију извршио десетак дана након дјететове смрти, 25. августа", појаснио је Каран, нагласивши да су на дјететовој глави биле најмање три врсте одвојених повреда, од масивног прелома лобање до утиснутог прелома кости.
 
Он је навео да се са сигурношћу може тврдити да је дјететова смрт насилна констатујући “масивне повреде главе и оштећење можданих структура”, на шта је, како је истакао, могла утицати комбинација тупе механичке силе и могући пад дјетета и ударац главом у неки истурени дио неког предмета.

Одговарајући на унакрсна питања тужиоца Ранка Керовића и браниоца оптужене, адвоката Ђорђа Васића, он није могао одговорити од колико је, евентуално, удараца или контаката с тврдом подлогом могла наступити смрт дјетета, те истакао да је најближи сценарио смртног исхода “комбинација тупе механичке силе и контакта главе с чврстом подлогом или неким предметом на тој подлози”. 

Током истраге саслушан је и дјечаков отац Слађан Ребић, који је пријавио његов нестанак, као и дјечакови дјед и бака Перо и Милена Станкић. 

(СБ)
(Фото: БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ис

17.12.2016 18:54

УЗАС!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

18.12.2016 04:25

треба вратити смртну казну

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требава

18.12.2016 10:22

Треба увести казну дозивотног затвора са теским присилним радом , без могуцности помиловања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

18.12.2016 10:39

Фатима Дурак као да је изучила занат код Азре Башић. Овакви монструми не заслужују да живе. Вратити смртну казну.

ОДГОВОРИТЕ