Novi detalji o zločinu koji je šokirao region

Najbliži scenario smrtnog ishoda je “kombinacija tupe mehaničke sile i kontakta glave s čvrstom podlogom ili nekim predmetom na toj podlozi”.

Republika Srpska 17.12.2016 | 21:55
Novi detalji o zločinu koji je šokirao region
Smrt dječaka u Zvorniku, starog 20 mjeseci, za koje su osumnjičeni ujak Mijat Stankić i njegova nevjenčana supruga Fatima Durak (34) potresla je u avgustu region. 

U Okružnom sudu u Bijeljini juče je nastavljen glavni pretres u slučaju ubistva dječaka Lazara Rebića iz Donje Kamenice kod Zvornika. 

Na glavnom pretresu, kojim je predsjedavao sudija Mensur Đonlić, iskaz je dao medicinski vještak Željko Karan, koji je izvršio ekshumaciju i obdukciju tijela djeteta ubijenog 18. avgusta ove godine.

Karan je u iskazu istakao da je ekshumaciju izvršio u zabačenom kraju, obraslom šumom i rastinjem, te da je tijelo dječaka bilo u PVC kesi, umotano u deblju jaknu. 

"Tijelo dječaka nije bilo sahranjeno u klasičnom smislu, već se nalazilo na površini, a preko vreće su bili nabacani kamenje, zemlja i drvena cjepanica. Prilikom obdukcije u Bijeljini uočio sam spoljašnje povrede glave sa masovnom krvnom podlivenošću. Po tijelu je bilo više podliva različite veličine u predjelu trupa i ekstremiteta. Bile su primjetne i veoma izražene truležne promjene, jer sam obdukciju izvršio desetak dana nakon djetetove smrti, 25. avgusta", pojasnio je Karan, naglasivši da su na djetetovoj glavi bile najmanje tri vrste odvojenih povreda, od masivnog preloma lobanje do utisnutog preloma kosti.
 
On je naveo da se sa sigurnošću može tvrditi da je djetetova smrt nasilna konstatujući “masivne povrede glave i oštećenje moždanih struktura”, na šta je, kako je istakao, mogla uticati kombinacija tupe mehaničke sile i mogući pad djeteta i udarac glavom u neki istureni dio nekog predmeta.

Odgovarajući na unakrsna pitanja tužioca Ranka Kerovića i branioca optužene, advokata Đorđa Vasića, on nije mogao odgovoriti od koliko je, eventualno, udaraca ili kontakata s tvrdom podlogom mogla nastupiti smrt djeteta, te istakao da je najbliži scenario smrtnog ishoda “kombinacija tupe mehaničke sile i kontakta glave s čvrstom podlogom ili nekim predmetom na toj podlozi”. 

Tokom istrage saslušan je i dječakov otac Slađan Rebić, koji je prijavio njegov nestanak, kao i dječakovi djed i baka Pero i Milena Stankić. 

(SB)
(Foto: BN televizija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Is

17.12.2016 18:54

UZAS!!!!

ODGOVORITE
Name

pravda

18.12.2016 04:25

treba vratiti smrtnu kaznu

ODGOVORITE
Name

Trebava

18.12.2016 10:22

Treba uvesti kaznu dozivotnog zatvora sa teskim prisilnim radom , bez mogucnosti pomilovanja.

ODGOVORITE
Name

kameleon

18.12.2016 10:39

Fatima Durak kao da je izučila zanat kod Azre Bašić. Ovakvi monstrumi ne zaslužuju da žive. Vratiti smrtnu kaznu.

ODGOVORITE