Дејан Радоњић послије Макабија: Против великих смо увијек права Звезда!

Чудо се догодило! Није то победа (83:58) кошаркаша Црвене звезде против Макабија колико досад невиђена ствар да једна професионална екипа у озбиљној лиги каква је Евролига за 40 минута не шутира ниједно слободно бацање. Наравно, заслуга је то сјајне одбране црвено-белих или, што би рекао прослављени стручњак Божидар Маљковић: „Сваки напад почиње од одбране“.

Кошарка 17.12.2016 | 14:45
Дејан Радоњић послије Макабија: Против великих смо увијек права Звезда!
Дејан Радоњић, тренер кошаркаша Звезде, каже у интервјуу за „Блиц“ спремајући се за улазак у авион за Скопље да је поносан на свој тим и играче:

- Савладали смо велики Макаби, играли јако добро свих 40 минута. Што се њихових слободних бацања тиче, ствар је потпуно јасна, одиграли смо једну од најбољих одбрана и генерално одличан меч - истиче Радоњић.

Свакако да ни ви не памтите у играчкој и тренерској каријери да једна екипа није на утакмици шутирала слободна бацања?

- Одиграли смо фантастичну одбрану и успели да битне елементе у игри Макабија сведемо на минимум. Успели смо да контролишемо меч и не дозволимо им да се разиграју. Све похвале играчима.

Навијачи на трибинама, али и на друштвеним мрежама су дан после меча одушевљени вашим вођењем тима?

- Драго ми је због тога, урадили смо до сада сјајан посао. Сезона је, ипак, дуга, чека нас још много обавеза. Битно је да будемо здрави и спремни.

Наредне недеље у три дана чекају вас два тешка ривала: гостовање Олимпијакосу у уторак и Реал Мадрид у четвртак у Београду?

- Улазимо у тај трећи, паклени циклус. Свесни напора, трудићемо се да и даље будемо прави против великих противника. Тренутно размишљам о данашњем дуелу с МЗТ-ом.

Тријумф у Подгорици прошлог викенда требало би да буде пресудан у трци за прво место у лигашком делу АБА лиге?

- Слажем се, изузетно нам је важна победа против Будућности. Даћемо све од себе да у плеј-оф уђемо с првог места - закључио је Радоњић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар