Dejan Radonjić poslije Makabija: Protiv velikih smo uvijek prava Zvezda!

Čudo se dogodilo! Nije to pobeda (83:58) košarkaša Crvene zvezde protiv Makabija koliko dosad neviđena stvar da jedna profesionalna ekipa u ozbiljnoj ligi kakva je Evroliga za 40 minuta ne šutira nijedno slobodno bacanje. Naravno, zasluga je to sjajne odbrane crveno-belih ili, što bi rekao proslavljeni stručnjak Božidar Maljković: „Svaki napad počinje od odbrane“.

Košarka 17.12.2016 | 14:45
Dejan Radonjić poslije Makabija: Protiv velikih smo uvijek prava Zvezda!
Dejan Radonjić, trener košarkaša Zvezde, kaže u intervjuu za „Blic“ spremajući se za ulazak u avion za Skoplje da je ponosan na svoj tim i igrače:

- Savladali smo veliki Makabi, igrali jako dobro svih 40 minuta. Što se njihovih slobodnih bacanja tiče, stvar je potpuno jasna, odigrali smo jednu od najboljih odbrana i generalno odličan meč - ističe Radonjić.

Svakako da ni vi ne pamtite u igračkoj i trenerskoj karijeri da jedna ekipa nije na utakmici šutirala slobodna bacanja?

- Odigrali smo fantastičnu odbranu i uspeli da bitne elemente u igri Makabija svedemo na minimum. Uspeli smo da kontrolišemo meč i ne dozvolimo im da se razigraju. Sve pohvale igračima.

Navijači na tribinama, ali i na društvenim mrežama su dan posle meča oduševljeni vašim vođenjem tima?

- Drago mi je zbog toga, uradili smo do sada sjajan posao. Sezona je, ipak, duga, čeka nas još mnogo obaveza. Bitno je da budemo zdravi i spremni.

Naredne nedelje u tri dana čekaju vas dva teška rivala: gostovanje Olimpijakosu u utorak i Real Madrid u četvrtak u Beogradu?

- Ulazimo u taj treći, pakleni ciklus. Svesni napora, trudićemo se da i dalje budemo pravi protiv velikih protivnika. Trenutno razmišljam o današnjem duelu s MZT-om.

Trijumf u Podgorici prošlog vikenda trebalo bi da bude presudan u trci za prvo mesto u ligaškom delu ABA lige?

- Slažem se, izuzetno nam je važna pobeda protiv Budućnosti. Daćemo sve od sebe da u plej-of uđemo s prvog mesta - zaključio je Radonjić.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar