Хрватски полицајци тукли српске навијаче

Навијачи београдског Фудбалског клуба "Црвена звезда" из Вуковара кажу да су их хрватски полицајци тукли и тражили да признају да су на утакмици између "Напретка" и "Звезде" у Крушевцу 19. новембра палили шаховницу, а једном од њих је речено да ће, ако не призна кривицу, завршити као његов отац који је убијен 1991. године у Вуковару.

Регион 17.12.2016 | 12:16
Хрватски полицајци тукли српске навијаче
"Упали су нам у куће и почели да нас малтретирају као да смо најгори злочинци. Рекли су да знају све и да нас хапсе због повреде угледа Хрватске јер смо наводно палили шаховницу на утакмици `Напредак` и `Звезде`", рекли су навијачи из Вуковара за "Вечерње новости".

Они кажу да хрватска полиција након наводног инцидента са паљењем шаховнице над њима и њиховим породицама врши тортуру.

"Хрватска полиција пратила нас је и раније на утакмицама и зна да никада не правимо проблеме. Сада нас представљају као да смо државни непријатељи", наводе младићи.

Навијачи кажу да полиција малтретира и њихове дјевојке и да им говоре да им се имена налазе на потјерницама у Србији, те да ће бити ухапшени чим пређу границу.

"Пријете нам да ће објавити наша имена, `па ћемо видети онда како ћемо проћи када нам хрватски навијачи закуцају на врата`", кажу младићи.

Једанаест навијача "Црвене звезде" из Вуковара приведено је прије два дана у полицијску станицу у овом граду, а тројица су задржана.

Навијачи који су на слободи кажу да је тројици која су задржана у полицијској станици тражено по 10.000 евра ако желе да дочекају почетак суђење на слободи.

Младићи стари 18, 23 и 26 година иначе живе на ширем подручју Вуковара и Винковаца и припадају "хрватском огранку `Делија`". Вуковарско-сремска полиција саопштила је да је идентификовала младиће на основу оперативног рада, иако су им лица на фотографији замућена.

Истрагом је, према наводима хрватских медија, било обухваћено 15 особа из Хрватске које су 19. новембра биле на утакмици српске фудбалске Суперлиге у Крушевцу.

Како пишу хрватски портали, навијачи су, осим шаховнице коју су запалили, имали и барјак на којем је био нацртан тенк испод четири оцила, као и заставу Херцег Босне на којој је писало "Груде".

Случај приведених навијача из Вуковара наишао је у Хрватској на медијски "линч", а један од коментара на друштвеним мрежама гласи - "Који младићи, то су будући кољачи које треба протјерати из Хрватске".

Извор: Агенције
Фото: Принтсцреен: Yоутубе

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Па Ста сте оцекивали?

17.12.2016 11:23

Да их Загрле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МистерX

17.12.2016 11:25

Падосе ми на ум Додик и Цовиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лешинар из Бања Луке

17.12.2016 11:50

Који Додик па тај је пустио оне своје псе у Борику на нас,а брат му Горан показивао средњи прст навијачима Звезде у Лакташима.Гори је Баја од тих Хрвата,он нас убија али полако.