Hrvatski policajci tukli srpske navijače

Navijači beogradskog Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" iz Vukovara kažu da su ih hrvatski policajci tukli i tražili da priznaju da su na utakmici između "Napretka" i "Zvezde" u Kruševcu 19. novembra palili šahovnicu, a jednom od njih je rečeno da će, ako ne prizna krivicu, završiti kao njegov otac koji je ubijen 1991. godine u Vukovaru.

Region 17.12.2016 | 12:16
Hrvatski policajci tukli srpske navijače
"Upali su nam u kuće i počeli da nas maltretiraju kao da smo najgori zločinci. Rekli su da znaju sve i da nas hapse zbog povrede ugleda Hrvatske jer smo navodno palili šahovnicu na utakmici `Napredak` i `Zvezde`", rekli su navijači iz Vukovara za "Večernje novosti".

Oni kažu da hrvatska policija nakon navodnog incidenta sa paljenjem šahovnice nad njima i njihovim porodicama vrši torturu.

"Hrvatska policija pratila nas je i ranije na utakmicama i zna da nikada ne pravimo probleme. Sada nas predstavljaju kao da smo državni neprijatelji", navode mladići.

Navijači kažu da policija maltretira i njihove djevojke i da im govore da im se imena nalaze na potjernicama u Srbiji, te da će biti uhapšeni čim pređu granicu.

"Prijete nam da će objaviti naša imena, `pa ćemo videti onda kako ćemo proći kada nam hrvatski navijači zakucaju na vrata`", kažu mladići.

Jedanaest navijača "Crvene zvezde" iz Vukovara privedeno je prije dva dana u policijsku stanicu u ovom gradu, a trojica su zadržana.

Navijači koji su na slobodi kažu da je trojici koja su zadržana u policijskoj stanici traženo po 10.000 evra ako žele da dočekaju početak suđenje na slobodi.

Mladići stari 18, 23 i 26 godina inače žive na širem području Vukovara i Vinkovaca i pripadaju "hrvatskom ogranku `Delija`". Vukovarsko-sremska policija saopštila je da je identifikovala mladiće na osnovu operativnog rada, iako su im lica na fotografiji zamućena.

Istragom je, prema navodima hrvatskih medija, bilo obuhvaćeno 15 osoba iz Hrvatske koje su 19. novembra bile na utakmici srpske fudbalske Superlige u Kruševcu.

Kako pišu hrvatski portali, navijači su, osim šahovnice koju su zapalili, imali i barjak na kojem je bio nacrtan tenk ispod četiri ocila, kao i zastavu Herceg Bosne na kojoj je pisalo "Grude".

Slučaj privedenih navijača iz Vukovara naišao je u Hrvatskoj na medijski "linč", a jedan od komentara na društvenim mrežama glasi - "Koji mladići, to su budući koljači koje treba protjerati iz Hrvatske".

Izvor: Agencije
Foto: Printscreen: Youtube

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pa Sta ste ocekivali?

17.12.2016 11:23

Da ih Zagrle?

ODGOVORITE
Name

MisterX

17.12.2016 11:25

Padose mi na um Dodik i Covic.

ODGOVORITE
Name

Lešinar iz Banja Luke

17.12.2016 11:50

Koji Dodik pa taj je pustio one svoje pse u Boriku na nas,a brat mu Goran pokazivao srednji prst navijačima Zvezde u Laktašima.Gori je Baja od tih Hrvata,on nas ubija ali polako.