Звезди блокиран рачун због Просинечког!

Није лако водити велики клуб. Нарочито у Србији. Нарочито када вас претходници ни не обавесте да су направили неки дуг, па дође време за болни судар са реалношћу. Један такав управо су доживели у Црвеној звезди, којој је рачун напрасно блокиран и то због станарине бившег тренера, Роберта Просинечког, сазнаје "Блиц".

Фудбал 17.12.2016 | 14:00
Звезди блокиран рачун због Просинечког!
Просинечки је у Звезду стигао у паузи између два дела сезоне 2010/2011. Тадашња управа, на челу са Владаном Лукићем, веровала је да је бивши ас црвено-белих идеално решење да се на пролеће стигне дотадашњих "-5" у односу на Партизан. Иако је Звезда играла добро, титула је измакла, црно-бели су на крају имали шест бодова више. И следеће сезоне је екипа Просинечког опет била друга, али са двоструко већим заостатаком за највећим ривалом. У августу 2012. "Роби" се повукао са места шефа стручног штаба, да би нешто кансије преузео турски Кајзери.

Од тог 20. августа 2012. и растанка са Звездом, до петка, 16. децембра 2016, прошло је 1.580 дана. Нико у садашњој управи Црвене звезде није имао представу да постоји неки непознати дуг везан за Просинечког. А онда је овог петка само стигло обавештење "рачун вам је блокиран".

Разлог?

Станодавац је решио да наплати дуг који је настао јер црвено-бели својевремено нису платили оно на шта су се обавезали да плате за боравак Просинечког у изнајмљеном стану. И, због дуга од 37.000 евра, актуелни шампион Србије, уједно и лидер првенствене трке на крају јесењег дела надметања, налази се у блокади. У тешкој финансијској ситуацији (а преостала знана дуговања су двоцифрена када се ради о милионским сумама у еврама сервисирају се корак по корак, у складу са могућностима; примера ради, у марту ове године измирен је дуг према Просинечком од 160.000 евра који датира из 2011.), челници црвено-белих сада морају да како знају ово измире што пре, да би се играчима и запосленима бар нешто дало за предстојеће Божићне и новогодишње празнике.

Када смо особу упознату са ситуацијом у управи упитали да ли је ово несвакидашња ситуација, одговор је био "ма, какви, овако се нешто појави малтене сваки дан".

"Па ти уђи у Лигу шампиона...", био је последњи коментар нашег саговорника.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар