Zvezdi blokiran račun zbog Prosinečkog!

Nije lako voditi veliki klub. Naročito u Srbiji. Naročito kada vas prethodnici ni ne obaveste da su napravili neki dug, pa dođe vreme za bolni sudar sa realnošću. Jedan takav upravo su doživeli u Crvenoj zvezdi, kojoj je račun naprasno blokiran i to zbog stanarine bivšeg trenera, Roberta Prosinečkog, saznaje "Blic".

Fudbal 17.12.2016 | 14:00
Zvezdi blokiran račun zbog Prosinečkog!
Prosinečki je u Zvezdu stigao u pauzi između dva dela sezone 2010/2011. Tadašnja uprava, na čelu sa Vladanom Lukićem, verovala je da je bivši as crveno-belih idealno rešenje da se na proleće stigne dotadašnjih "-5" u odnosu na Partizan. Iako je Zvezda igrala dobro, titula je izmakla, crno-beli su na kraju imali šest bodova više. I sledeće sezone je ekipa Prosinečkog opet bila druga, ali sa dvostruko većim zaostatakom za najvećim rivalom. U avgustu 2012. "Robi" se povukao sa mesta šefa stručnog štaba, da bi nešto kansije preuzeo turski Kajzeri.

Od tog 20. avgusta 2012. i rastanka sa Zvezdom, do petka, 16. decembra 2016, prošlo je 1.580 dana. Niko u sadašnjoj upravi Crvene zvezde nije imao predstavu da postoji neki nepoznati dug vezan za Prosinečkog. A onda je ovog petka samo stiglo obaveštenje "račun vam je blokiran".

Razlog?

Stanodavac je rešio da naplati dug koji je nastao jer crveno-beli svojevremeno nisu platili ono na šta su se obavezali da plate za boravak Prosinečkog u iznajmljenom stanu. I, zbog duga od 37.000 evra, aktuelni šampion Srbije, ujedno i lider prvenstvene trke na kraju jesenjeg dela nadmetanja, nalazi se u blokadi. U teškoj finansijskoj situaciji (a preostala znana dugovanja su dvocifrena kada se radi o milionskim sumama u evrama servisiraju se korak po korak, u skladu sa mogućnostima; primera radi, u martu ove godine izmiren je dug prema Prosinečkom od 160.000 evra koji datira iz 2011.), čelnici crveno-belih sada moraju da kako znaju ovo izmire što pre, da bi se igračima i zaposlenima bar nešto dalo za predstojeće Božićne i novogodišnje praznike.

Kada smo osobu upoznatu sa situacijom u upravi upitali da li je ovo nesvakidašnja situacija, odgovor je bio "ma, kakvi, ovako se nešto pojavi maltene svaki dan".

"Pa ti uđi u Ligu šampiona...", bio je poslednji komentar našeg sagovornika.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar