Ђурђевић: Имају још два дербија, дијеле се бодови...

Фудбалер Партизана Урош Ђурђевић рекао је да му је жао што је пауза у Суперлиги Србије јер су црно-бели у одличној серији.

Фудбал 18.12.2016 | 13:00
Ђурђевић: Имају још два дербија, дијеле се бодови...
"Сигурно да можемо до титуле. Овај систем такмичења нам иде у прилог јер се деле бодови, а има још доста да се игра, још два дербија... Штета што идемо на паузу, јер смо доста подигли форму и ушли у одличну серију. Штета што је пауза, али сигурно да ћемо се добро спремити и на пролеће бити још јачи и бољи", рекао је Ђурђевић новинарима на стадиону Партизана.

Партизан је јесењи део Суперлиге Србије завршио на другом месту са 48 бодова, односно има шест бодова мање од првопласиране Црвене звезде. Црно-бели су у серији од 17 утакмица без пораза, односно са 15 победа и два ремија.

"Играмо одличан фудбал, по мени најлепши фудбал у Србији, ефикасни смо", рекао је Ђурђевић.

Ђурђевић је у првом делу сезоне постигао девет голова. Од тих девет, три је дао на мечу против Чукаричког, а први на тој утакмици после само десет секунди што је рекорд Суперлиге Србије.

"Ово је једна од најуспешнијих полусезона у мојој каријери... Рачунујаћи и ону у Раду када сам постигао девет голова за полусезону. Али, тек сам сад у Партизану добио тај континуитет утакмица после Рада, јер то нисам имао ни у Холандији ни у Италији. Голови су дошли и добре партије и најбитније - победе Партизана", рекао је Ђурђевић.

Ђурђевић је навео да циљеви Партизана остајеју исти - титула, Куп Србије и пласман у европска такмичења.

За разлику од тих циљева, он нема циљ када је број голова у питању.

"Никад не обећам, нити постављам циљеве, али гинем за сваку лопту и стављам екипу на прво место, а голови долазе сами од себе. Колико ће их бити то није важно, битан је Партизан", рекао је Ђурђевић.

На питање да ли је добио неку понуду из иностранства после добрих партија у дресу Партизана, Ђурђевић је рекао да "до њега ништа није стигло".

"Искрено, и не занима ме. Остајем у Партизану. Тек сам дошао и желим да оставим већи траг овде. Играм, постижем голове, Партизан победјује, то је оно што ми је потребно сада", рекао је Ђурђевић, који је у Хумску стигао овог лета.

Ђурђевић је и капитен младе репрезентације Србије која је изборила пласман на Европско првенство у Пољској. Србија ће на том шампионату 2017. играти у групи са Шпанијом, Португалом и Македонијом.

"Нисмо могли да очекујемо лаке противнике, ипак је то 12 најбољих репрезентација. Са свима можемо да играмо, то смо већ показали. Сад смо светски и европски прваци и сигурно да народ доста очекује од нас, а ја сам сигуран да можемо да направимо добар резултат. Наш циљ је златна медаља", рекао је Ђурђевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар