Ухапшене у стомаку преносиле дрогу

Група београдских "мула" ухапшена је због кријумчарења кокаина у Дубаи. Заплењено је чак 238 пакетића дроге, који је требало да буду продати по уличној цени од 500 евра по граму у Емиратима.

Србија 17.12.2016 | 09:16
Ухапшене у стомаку преносиле дрогу
У акцији Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) ухапшена је група на челу са Иваном Радовићем, званим Коки (28). Осим њега, лисице су стављене на руке Јасмини Петровић (41), Никши Кокановићу (28), Борису Ристићу (26), Ђорђу Петронићу (42), Јовану Лазићу (41), Нини Прљи (24) и Томиславу Живковићу (57).

Девети припадник групе Миодраг Радовић (46) ухапшен је још у септембру у Дубаију, када је код њега пронађен кокаин.

"Група такозваних "мула", како се називају у криминалном сленгу, су курири које користе нарко-картели за веома ризичну врсту шверца наркотика преко граница. Они кокаин скривају у телесним шупљинама или их гутају и шверцују у желуцу, да би их по доласку на дестинацију изабацили из организма. Ова група "мула" праћена је месецима и већина се уклапала у" такозване идеалне кандидате за овај посао. Нико од њих нема досије и сви су имали неке параване за своје путовање у Дубаи", каже наш извор.

Полиција је у току акције запленила 238 пакетића кокаина. Радовић и Петровићева ухапшени су на Аеродрому "Никола Тесла", и то са 97 пакетића, тежине око 100 грама. У наставку акције, похапшени су и остали чланови групе, а код Нине Прље је пронађен један пакетић кокаина.



Паралелно са овим хапшењима, полиција је кренула и у претресање станова чланова групе у Београду. Тада је заплењено још 140 пакетића кокаина, намењених даљем транспорту и продаји.

Да је реч о одличним кандидатима за посао „муле“ показују рецимо и профили на друштвеним мрежама једне од ухапшених Нине Прље, која води активан и узбудљив живот, са честим путовањима у Дубаи, где посећује луксузне хотеле, модне ревије и отмене журке. Чиме се ова београдска клаберка заправо бави потпуна је непознаница.



Никша Кокановић, с друге стране, с поносом истиче да је запослен на Аеродрому „Никола Тесла“ као обезбеђење. Међутим, како "Блиц" сазнаје, он је ту заправо кратко радио и добио је отказ.

Сви они живе на прилично високој нози, махом немају занимања и посећују Дубаи редовно уз објашњења да иду као манекени или стјуарди.

Једина особа са запослењем јесте вођа групе.

Шавија, Пожгај и другови "муле"

Вођа групе Иван Радовић власник је београдске фирме „Премиум консалтинг лоџистик“, у којој је ухапшени Петронић директор. Занимљиво је и да је до јула ове године директор у овој фирми био Александар Пожгај, који је био и директор у "Луци Нови Сад" као кадар СПС, али је јавности постао познат по учешћу у ријалити програму "Парови" и свом животу на високој нози.

Ухапшена Нина такође је пријатељица, судећи по друштвеним мрежама, са Наташом Шавијом, такође учесницом ријалитија "Парови", која је са Пожгајем у одличним односима. Прља је пријатељица и са певачицом Кајом Остојић.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ауди

17.12.2016 08:23

Добро су им име дали и јесу " МУЛЕ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мерцедес

17.12.2016 09:11

У "стомаку"?

ОДГОВОРИТЕ