Uhapšene u stomaku prenosile drogu

Grupa beogradskih "mula" uhapšena je zbog krijumčarenja kokaina u Dubai. Zaplenjeno je čak 238 paketića droge, koji je trebalo da budu prodati po uličnoj ceni od 500 evra po gramu u Emiratima.

Srbija 17.12.2016 | 09:16
Uhapšene u stomaku prenosile drogu
U akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) uhapšena je grupa na čelu sa Ivanom Radovićem, zvanim Koki (28). Osim njega, lisice su stavljene na ruke Jasmini Petrović (41), Nikši Kokanoviću (28), Borisu Ristiću (26), Đorđu Petroniću (42), Jovanu Laziću (41), Nini Prlji (24) i Tomislavu Živkoviću (57).

Deveti pripadnik grupe Miodrag Radović (46) uhapšen je još u septembru u Dubaiju, kada je kod njega pronađen kokain.

"Grupa takozvanih "mula", kako se nazivaju u kriminalnom slengu, su kuriri koje koriste narko-karteli za veoma rizičnu vrstu šverca narkotika preko granica. Oni kokain skrivaju u telesnim šupljinama ili ih gutaju i švercuju u želucu, da bi ih po dolasku na destinaciju izabacili iz organizma. Ova grupa "mula" praćena je mesecima i većina se uklapala u" takozvane idealne kandidate za ovaj posao. Niko od njih nema dosije i svi su imali neke paravane za svoje putovanje u Dubai", kaže naš izvor.

Policija je u toku akcije zaplenila 238 paketića kokaina. Radović i Petrovićeva uhapšeni su na Aerodromu "Nikola Tesla", i to sa 97 paketića, težine oko 100 grama. U nastavku akcije, pohapšeni su i ostali članovi grupe, a kod Nine Prlje je pronađen jedan paketić kokaina.



Paralelno sa ovim hapšenjima, policija je krenula i u pretresanje stanova članova grupe u Beogradu. Tada je zaplenjeno još 140 paketića kokaina, namenjenih daljem transportu i prodaji.

Da je reč o odličnim kandidatima za posao „mule“ pokazuju recimo i profili na društvenim mrežama jedne od uhapšenih Nine Prlje, koja vodi aktivan i uzbudljiv život, sa čestim putovanjima u Dubai, gde posećuje luksuzne hotele, modne revije i otmene žurke. Čime se ova beogradska klaberka zapravo bavi potpuna je nepoznanica.



Nikša Kokanović, s druge strane, s ponosom ističe da je zaposlen na Aerodromu „Nikola Tesla“ kao obezbeđenje. Međutim, kako "Blic" saznaje, on je tu zapravo kratko radio i dobio je otkaz.

Svi oni žive na prilično visokoj nozi, mahom nemaju zanimanja i posećuju Dubai redovno uz objašnjenja da idu kao manekeni ili stjuardi.

Jedina osoba sa zaposlenjem jeste vođa grupe.

Šavija, Požgaj i drugovi "mule"

Vođa grupe Ivan Radović vlasnik je beogradske firme „Premium konsalting lodžistik“, u kojoj je uhapšeni Petronić direktor. Zanimljivo je i da je do jula ove godine direktor u ovoj firmi bio Aleksandar Požgaj, koji je bio i direktor u "Luci Novi Sad" kao kadar SPS, ali je javnosti postao poznat po učešću u rijaliti programu "Parovi" i svom životu na visokoj nozi.

Uhapšena Nina takođe je prijateljica, sudeći po društvenim mrežama, sa Natašom Šavijom, takođe učesnicom rijalitija "Parovi", koja je sa Požgajem u odličnim odnosima. Prlja je prijateljica i sa pevačicom Kajom Ostojić.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

audi

17.12.2016 08:23

Dobro su im ime dali i jesu " MULE".

ODGOVORITE
Name

Mercedes

17.12.2016 09:11

U "stomaku"?

ODGOVORITE