Обама упозорава Путина на посљедице

Одлазећи председник САД Барак Обама сугерисао је да је руски председник Владимир Путин знао за хакерске нападе који су утицали на изборну председничку трку и позвао свог наследника Доналда Трампа да подржи истрагу у вези тога, преноси АП.

Свијет 17.12.2016 | 08:03
Обама упозорава Путина на посљедице
"Ништа се у Русији не дешава без Владимира Путина", рекао је Обама на новогодишној конференцији за новинаре и додао да је упозорио Путина да ће сносити озбиљне последице ако "не преклине", али није прецизирао на какве последице мисли.

Обама је упозорио да иако Русија, према његовом мишљењу, остаје мање значајна светска сила, она је показала потенцијал да угрози америчке вредности, пренео је АФП.

"Они су мања земља, слабија земља, али могу да утичу на нас ако изгубимо свест о томе ко смо. Могу да нас угрозе ако напустимо наше вредности", додао је Обама.

Он је такође изразио забринутост што анкете показују да једна трећина републиканских гласача одобрава Путина. "Роналд Реган би се преврнуо у гробу", прокоментарисао је Обама.

Обама је јуче одржао последњу конференцију за новинаре у Белој кући.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Асад

17.12.2016 08:10

Обама прица ста му се свидја.Американцима је доста свих тих ратова коју су дестабилизовали цитав свијет а иза њих стоје Америцке вриједности. Зато Господин Путин има толики углед не само у Америци вец и у Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

17.12.2016 09:42

Путин има угледа ко Асад и Исил заједно.

Name

Асад

17.12.2016 15:34

Зао ми те Кики.

Name

ДЕ

17.12.2016 16:40

Не се*и кики , РУСИЈА ЈЕ БИЛА ПОБЈЕДНИК У ДВА СВЈЕТСКА РАТА А УКРАЈИНА - ВЛАСТ НАМЕТНУТА СИЛОМ ПОТПОМОГНУТА НАТО ПАКТОМ ;учи историју , читај и туђе новине ?

Name

Клик клак

17.12.2016 11:22

А без тебе се све десава.

ОДГОВОРИТЕ