Obama upozorava Putina na posljedice

Odlazeći predsednik SAD Barak Obama sugerisao je da je ruski predsednik Vladimir Putin znao za hakerske napade koji su uticali na izbornu predsedničku trku i pozvao svog naslednika Donalda Trampa da podrži istragu u vezi toga, prenosi AP.

Svijet 17.12.2016 | 08:03
Obama upozorava Putina na posljedice
"Ništa se u Rusiji ne dešava bez Vladimira Putina", rekao je Obama na novogodišnoj konferenciji za novinare i dodao da je upozorio Putina da će snositi ozbiljne posledice ako "ne prekline", ali nije precizirao na kakve posledice misli.

Obama je upozorio da iako Rusija, prema njegovom mišljenju, ostaje manje značajna svetska sila, ona je pokazala potencijal da ugrozi američke vrednosti, preneo je AFP.

"Oni su manja zemlja, slabija zemlja, ali mogu da utiču na nas ako izgubimo svest o tome ko smo. Mogu da nas ugroze ako napustimo naše vrednosti", dodao je Obama.

On je takođe izrazio zabrinutost što ankete pokazuju da jedna trećina republikanskih glasača odobrava Putina. "Ronald Regan bi se prevrnuo u grobu", prokomentarisao je Obama.

Obama je juče održao poslednju konferenciju za novinare u Beloj kući.

Izvor: Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Asad

17.12.2016 08:10

Obama prica sta mu se svidja.Amerikancima je dosta svih tih ratova koju su destabilizovali citav svijet a iza njih stoje Americke vrijednosti. Zato Gospodin Putin ima toliki ugled ne samo u Americi vec i u Evropi.

ODGOVORITE
Name

Kiki

17.12.2016 09:42

Putin ima ugleda ko Asad i Isil zajedno.

Name

Asad

17.12.2016 15:34

Zao mi te Kiki.

Name

DE

17.12.2016 16:40

Ne se*i kiki , RUSIJA JE BILA POBJEDNIK U DVA SVJETSKA RATA A UKRAJINA - VLAST NAMETNUTA SILOM POTPOMOGNUTA NATO PAKTOM ;uči istoriju , čitaj i tuđe novine ?

Name

Klik klak

17.12.2016 11:22

A bez tebe se sve desava.

ODGOVORITE