БЛ: Борусија са десеторицом до бода у Хофенхајму!

Ројсов први црвени, Обамејангов 100. гол, али... Борусијин пети реми ове сезоне у Бундеслити. Други узастопни. Плач мајке Божије: Дортмунд је ужас на гостовањима! Хоф са десет Немаца опет издржао! На отварању 15. кола Бундеслиге - 2:2.

Фудбал 16.12.2016 | 23:20
БЛ: Борусија са десеторицом до бода у Хофенхајму!
Борусија Дортмунд у гостима ове сезоне на бундеслигашким теренима... То је плач мајке Божије. Може Томас Тухел да се хвали нападом (уз Бајерн, најефикаснијим у Немачкој), може да има и предност у поседу лопте, али мора да схвати да има толико крљаву одбрану, коју је матирао свако ко је мало јаче притиснуо. А још ако преко пута стане тим сличног офанзивног стила, попут Хофенхајма, онда не може да се заврши другачије осим са две лопте у мрежи искусног Романа Вајденфелера.

Екипа Јулијана Нагелсмана, најмлађег тренера у историји Бундеслиге, оголила је истину о проблемима у дефанзивној поставци Милионера и освојила бод у првој утакмици 15. кола - 2:2. Прецизније, остала је без још два, јер је двапут водила, имала играча више 50 минута и мало јој је недостајало да направи изненађење. Ако се то уопште изненађењем може звати, пошто је Хофенхајм опет издржао и остао, уз Реал Мадрид, једина екипа најбољих пет лига Европе (Енглеска, Шпанија, Немачка, Италија и Француска), без пораза у првенству ове сезоне. Трећи је са 28 бодова.

Свака част!

Борусији није вредело ни што је Марио Геце дао први гол у првенству после повратка из Бајерна (има још један у Лиги шампиона), ни што је Пјер Емерик Омабејан спаковао 100. пут откако носио дрес клуба са Вестфалена, јер није било оног препознатљивог жара у игри, а ни концентрације у завршници акција. Камоли сигурности у одбрани, која је најчеће матирана од првих седам екипа на табели. Додуше, вечерас је за реми Дортмунда један од криваца и судија Бенџамин Бранд, крајем првог полувремена искључио је, утисак је престрого, Марка Ројса (први пут зарадио црвени картон у каријери), мада је и дотад гост примио два гола и клизио ка неуспеху.

Уосталом, Хофенхајм ове сезоне игра сјајно. На гол више. Такво опредељење и Нагелсманова поставка уродила је плодом већ у трећем минуту, голом Марка Ута. Затим и у 20. кад је погодио новајлија из Дармштата Сандро Вагнер, чиме су њих двојица постали најбољи немачки стрелци ове 2016. године у Бундеслиги. Заједно су дали 30 голова.

Подвиг Хофенхајма, који је у финишу имао неколико зрелих шанси за тријумф, употпунио је податак да је први пут у краткој историји такмичења у елитном рангу овај клуб почео меч са десет Немаца у стартних 11. Изузетак је био сач Чех Павел Кадерабек.

А уколико Лајпциг сутра савлада Херту, а Бајерн у недељу буде бољи од Дармштата, заостатак Борусије за водећим двојцем биће десет бодова.

Ништа од титуле?

БУНДЕСЛИГА, 15. коло:

Хофенхајм – Борусија Дортмунд 2:2 (2:1)
/Ут 3, Вагнер 20 – Геце 11, Обамејанг/

у суботу:

Аугзбург – Борусија Менхенгладбах (15.30)
Вердер – Келн
Мајнц – ХСВ
Лајпциг – Херта
Шалке – Фрајбург
Волфсбург – Ањтрахт (18.30)

у недјељу:

Дармштат – Бајерн (15.30)
Бајер Л. – Инголштат (17.30)

ТАБЕЛА: Бајерн 33, Лајпциг 33, Хофенхајм (+1) 27, Херта 27, Борусија Дортмунд (+1) 26, Ајнтрахт 26, Келн 23, Бајер Л. 20, Фрајбург 19, Шалке 17, Мајнц 17, Борусија Менхенгладбах 16, Аугзбург 14, Вердер 14, Волфсбург 10, ХСВ 10, Инголштат 9, Дармштат 8

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар