BL: Borusija sa desetoricom do boda u Hofenhajmu!

Rojsov prvi crveni, Obamejangov 100. gol, ali... Borusijin peti remi ove sezone u Bundesliti. Drugi uzastopni. Plač majke Božije: Dortmund je užas na gostovanjima! Hof sa deset Nemaca opet izdržao! Na otvaranju 15. kola Bundeslige - 2:2.

Fudbal 16.12.2016 | 23:20
BL: Borusija sa desetoricom do boda u Hofenhajmu!
Borusija Dortmund u gostima ove sezone na bundesligaškim terenima... To je plač majke Božije. Može Tomas Tuhel da se hvali napadom (uz Bajern, najefikasnijim u Nemačkoj), može da ima i prednost u posedu lopte, ali mora da shvati da ima toliko krljavu odbranu, koju je matirao svako ko je malo jače pritisnuo. A još ako preko puta stane tim sličnog ofanzivnog stila, poput Hofenhajma, onda ne može da se završi drugačije osim sa dve lopte u mreži iskusnog Romana Vajdenfelera.

Ekipa Julijana Nagelsmana, najmlađeg trenera u istoriji Bundeslige, ogolila je istinu o problemima u defanzivnoj postavci Milionera i osvojila bod u prvoj utakmici 15. kola - 2:2. Preciznije, ostala je bez još dva, jer je dvaput vodila, imala igrača više 50 minuta i malo joj je nedostajalo da napravi iznenađenje. Ako se to uopšte iznenađenjem može zvati, pošto je Hofenhajm opet izdržao i ostao, uz Real Madrid, jedina ekipa najboljih pet liga Evrope (Engleska, Španija, Nemačka, Italija i Francuska), bez poraza u prvenstvu ove sezone. Treći je sa 28 bodova.

Svaka čast!

Borusiji nije vredelo ni što je Mario Gece dao prvi gol u prvenstvu posle povratka iz Bajerna (ima još jedan u Ligi šampiona), ni što je Pjer Emerik Omabejan spakovao 100. put otkako nosio dres kluba sa Vestfalena, jer nije bilo onog prepoznatljivog žara u igri, a ni koncentracije u završnici akcija. Kamoli sigurnosti u odbrani, koja je najčeće matirana od prvih sedam ekipa na tabeli. Doduše, večeras je za remi Dortmunda jedan od krivaca i sudija Bendžamin Brand, krajem prvog poluvremena isključio je, utisak je prestrogo, Marka Rojsa (prvi put zaradio crveni karton u karijeri), mada je i dotad gost primio dva gola i klizio ka neuspehu.

Uostalom, Hofenhajm ove sezone igra sjajno. Na gol više. Takvo opredeljenje i Nagelsmanova postavka urodila je plodom već u trećem minutu, golom Marka Uta. Zatim i u 20. kad je pogodio novajlija iz Darmštata Sandro Vagner, čime su njih dvojica postali najbolji nemački strelci ove 2016. godine u Bundesligi. Zajedno su dali 30 golova.

Podvig Hofenhajma, koji je u finišu imao nekoliko zrelih šansi za trijumf, upotpunio je podatak da je prvi put u kratkoj istoriji takmičenja u elitnom rangu ovaj klub počeo meč sa deset Nemaca u startnih 11. Izuzetak je bio sač Čeh Pavel Kaderabek.

A ukoliko Lajpcig sutra savlada Hertu, a Bajern u nedelju bude bolji od Darmštata, zaostatak Borusije za vodećim dvojcem biće deset bodova.

Ništa od titule?

BUNDESLIGA, 15. kolo:

Hofenhajm – Borusija Dortmund 2:2 (2:1)
/Ut 3, Vagner 20 – Gece 11, Obamejang/

u subotu:

Augzburg – Borusija Menhengladbah (15.30)
Verder – Keln
Majnc – HSV
Lajpcig – Herta
Šalke – Frajburg
Volfsburg – Anjtraht (18.30)

u nedjelju:

Darmštat – Bajern (15.30)
Bajer L. – Ingolštat (17.30)

TABELA: Bajern 33, Lajpcig 33, Hofenhajm (+1) 27, Herta 27, Borusija Dortmund (+1) 26, Ajntraht 26, Keln 23, Bajer L. 20, Frajburg 19, Šalke 17, Majnc 17, Borusija Menhengladbah 16, Augzburg 14, Verder 14, Volfsburg 10, HSV 10, Ingolštat 9, Darmštat 8

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar