Реконструисана зграда Факултета

Због реконструкције зграде озарена лица.

Република Српска 16.12.2016 | 18:59
Реконструисана зграда Факултета
Факултет за производњу и менаџмент из Требиња обиљежио је Крсну славу и 21 годину од оснивања, а умјесто бриге због све мањег броја заинтересованих студената за упис, руководство ове образовне установе је ипак задовољно, јер је Влада Српске реконструисала зграду Факултета.

За требињски Факултет за производњу и менаџмент из године у годину пада интересовање студената, али ако је судити према изјави декана Душана Јокановића то је мање важно, јер ова образовна установа захваљујући Влади Републике Српске реконструисала зграду због чега су данас, како каже Јокановић, њихова лица озарена.

“Данас су наша лица озарена због чињеница да је наша зграда коначно добила изглед који заслужује једна научна институција. Богу хвала, највише заслугом наше Владе Републике Српске, министарства за просторно уређење за екологију и развој и средствима од око милион марака, а биће завршена ииЛиковна акедемија нашег Универзитета”, истакао је Јокановић, а радост због нове зграде није крио ни проректор Универзитета Источног Сарајева Сандра Ивановић.

„Овај дан којем присуствујемо, на моје велико задовољство, посебно је значајан, јер ће наше колеге, захваљујући обнови и унапређењу услова у којима ће радити, сигурно значајно побољшати резултате који су постали видљиви и у региону", навела је Ивановићева.

На овом Факултету признају да са уписом броја студента који су на буџету немају проблема, али број оних који су на самофинасирању варира из године у годину. То што ове године није било превеликог интересовања за требињски Факултет, каже Јокановић, није забрињвајаће и нема говора о гашењу, а то поново потврђује улагање Владе у реконструкцију зграде.

„То су ствари о којима ми не размишљимао, а објективно сада желим јавно то да кежем; улагање Владе Републике Српске у ову зграду значи дефинитивно опредијељење да се озбиљно размишља о још јачем развоју високог образовања у Херцеговини“, додао је Јокановић.

Факултет за производњу и менаџмент у Требињу углавном похађују студенти из Херцеговине у којој је све већи пад наталитета, али ако је судити по размишљању интелектуалне елите и то ће вјероватно бити ријешено реконструкцијом неке од зграда у том дијелу Републике Српске.



(БН телевизија)
(Фото: БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар