Rekonstruisana zgrada Fakulteta

Zbog rekonstrukcije zgrade ozarena lica.

Republika Srpska 16.12.2016 | 18:59
Rekonstruisana zgrada Fakulteta
Fakultet za proizvodnju i menadžment iz Trebinja obilježio je Krsnu slavu i 21 godinu od osnivanja, a umjesto brige zbog sve manjeg broja zainteresovanih studenata za upis, rukovodstvo ove obrazovne ustanove je ipak zadovoljno, jer je Vlada Srpske rekonstruisala zgradu Fakulteta.

Za trebinjski Fakultet za proizvodnju i menadžment iz godine u godinu pada interesovanje studenata, ali ako je suditi prema izjavi dekana Dušana Jokanovića to je manje važno, jer ova obrazovna ustanova zahvaljujući Vladi Republike Srpske rekonstruisala zgradu zbog čega su danas, kako kaže Jokanović, njihova lica ozarena.

“Danas su naša lica ozarena zbog činjenica da je naša zgrada konačno dobila izgled koji zaslužuje jedna naučna institucija. Bogu hvala, najviše zaslugom naše Vlade Republike Srpske, ministarstva za prostorno uređenje za ekologiju i razvoj i sredstvima od oko milion maraka, a biće završena iiLikovna akedemija našeg Univerziteta”, istakao je Jokanović, a radost zbog nove zgrade nije krio ni prorektor Univerziteta Istočnog Sarajeva Sandra Ivanović.

„Ovaj dan kojem prisustvujemo, na moje veliko zadovoljstvo, posebno je značajan, jer će naše kolege, zahvaljujući obnovi i unapređenju uslova u kojima će raditi, sigurno značajno poboljšati rezultate koji su postali vidljivi i u regionu", navela je Ivanovićeva.

Na ovom Fakultetu priznaju da sa upisom broja studenta koji su na budžetu nemaju problema, ali broj onih koji su na samofinasiranju varira iz godine u godinu. To što ove godine nije bilo prevelikog interesovanja za trebinjski Fakultet, kaže Jokanović, nije zabrinjvajaće i nema govora o gašenju, a to ponovo potvrđuje ulaganje Vlade u rekonstrukciju zgrade.

„To su stvari o kojima mi ne razmišljimao, a objektivno sada želim javno to da kežem; ulaganje Vlade Republike Srpske u ovu zgradu znači definitivno opredijeljenje da se ozbiljno razmišlja o još jačem razvoju visokog obrazovanja u Hercegovini“, dodao je Jokanović.

Fakultet za proizvodnju i menadžment u Trebinju uglavnom pohađuju studenti iz Hercegovine u kojoj je sve veći pad nataliteta, ali ako je suditi po razmišljanju intelektualne elite i to će vjerovatno biti riješeno rekonstrukcijom neke od zgrada u tom dijelu Republike Srpske.



(BN televizija)
(Foto: BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar