У владајућој коалицији сијевају варнице

Да унутар владајуће коалиције у Српској није све на свом мјесту, показала је и јуче окончана сједница Народне скупштине Републике Српске.

Република Српска 16.12.2016 | 18:19
У владајућој коалицији сијевају варнице
Сви, па чак и опозиција, остали су шокирани излагањем предсједника Народне скупштине Републике Српске и потпредсједника ДНС Недељка Чубриловића, приликом разматрања извештаја о раду РТРС за 2015. Чубриловић се обрушио на јавни сервис, називајући извештај „сликовницом“.

Посланик СНСД Драго Калабић, који је на сједници имао неколико вербалних обрачуна с Чубриловићем, за „ЕуроБлиц“ каже да „ту нешто не штима“ и да је од Клуба посланика ДНС затражено званично објашњење.

"То што се десило није логично и нормално. Има доста тешких питања око којих ће се наредних дана морати наћи објашњење. Очито је да су вруће столице у коалицији и на врховима странака је да то ријеше", каже Калабић.

Чубриловић јуче није одговарао на позиве, као ни шеф Клуба ДНС Споменка Стевановић.

Осим овога, приликом јучерашњег гласања у НС Републике Српске десила су се два изненађења – није усвојен Извештај о раду Правобранилаштва Српске, као ни нови састав Републичке изборне комисије Српске.

Како „ЕуроБлиц“ сазнаје из владајућих кругова, извјештај о Правобранилаштву Републике Српске је пао у циљу смјене замјеника правобраниоца Српске са сједиштем у Бањалуци Мирка Стојчиновића.

Њега опозиција оптужује да је, у споровима око земљишта у Бањалуци, радио против интереса Српске.

Ни владајући нису одушевљени, нарочито након признања правобранитељке Српске Данијеле Новаковић да јој је Стојчиновић упутио „пијанску претњу“.

Такође, Народна скупштина Српске није изабрала Александра Радету за председника РИК, као ни Дубравка Маунића, Жељку Косјерину, Слободана Софтића, Слађану Шкрбић, Бојана Џајића и Звјездану Ђурић за чланове.

Како „ЕуроБлиц“ сазнаје, уздржани су били Ненад Стевандић и Дарко Бањац из „Уједињене Српске“, Златко Максимовић из „Успјешне Српске“, Илија Стеванчевић, посланик ПУП, и Соња Караџић из СДС.

Стевандић: Спречили замку

Ненад Стевандић каже да састав РИК није изабран јер није испоштована законска обавеза да међу кандидатима буде и Бошњак.

"Да смо изабрали овакав састав, Клуб Бошњака би сигурно уложио вето и на тај начин би Република Српска без РИК била још шест мјесеци. Овако ће конкурс бити поновљен. Уколико партије из коалиције 'Домовина' не предложе свог кандидата, то ћемо урадити ми или неко други", каже Стевандић.

(ЕуроБлиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

никад

16.12.2016 17:45

Нестало пиранама па це се глодат медусобно.празна бара све поздерале немани незасите.а мислили су никад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марцета

16.12.2016 18:48

Ја сам инвалид прве категорије.Знам жену,оставите је на миру,не стварате јој проблем.Она је упала као с неба.Мене је спасила послије рата.Републико да ти је оваквих као она.Сад бих позвао борце да се јаве,али реком оставите је на миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

с друге стране

16.12.2016 18:49

Ако се неко ко је плацен да стити закон дрзне да уцини све оно сто је изговорено на сједници , да је уцинио Мирко Стојциновиц , поставља се питање гдје треба да буде. Наравно , у затвору. С друге стране умјесто да законит рад сазет у Извјестају Правобраниоца народни посланици усвоје и поруце градјанима Р Српске да су их они зато и изабрали они се суздрзасе. Од цега. Да је много висе таквих као Данијела Новаковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

16.12.2016 20:42

Па С друге стране ко је шеф овима сто их не смјени,њега,она треба напријед.Али њу ће пукнути

Name

Петља

16.12.2016 18:52

Не разумијем - па зар већ тај Стојчиновић још није почишћен. Ако је само дио онога тачно што је рекла она Новаковићева и посланик Чавиц тог хохстаплера треба у затвор. Замислите само ста је та зена претрпјела јер је оцито рекла само дјелиц истине. Кабадахије у затвор а градско земљисте вратити граду Бањалуци. О Игоре градонацелнице, имас ли ста реци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗБ

16.12.2016 19:04

ЛЕГЕНДО УЗ ТЕБЕ СУ РАДНИЦИ РЕМОНТНОГ ЗАВОДА БРАТУНАЦ, ИСЕЉЕНИ ХАЏИЋИ ИЗ 1997.ГОДИНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капиталац

16.12.2016 19:53

Сад та сумња боља од Мирка,Човјек борац читав рат.Миркане уз тебе смо.

ОДГОВОРИТЕ