Гудељ и Зенит започели преговоре! Ван дер Сар критикује Србина!

Назире ли се решење кризе везисте Ајакса?

Фудбал 17.12.2016 | 22:30
Гудељ и Зенит започели преговоре! Ван дер Сар критикује Србина!
Директор Ајакса Едвин Ван дер Сар каже не зна шта ће бити са изопштеним везистом Копљаника Немањом Гудељом.

Српски репрезентативац се пре неколико недеља, према информацијама уз Холандије, побунио због чињенице да није стартер у првом тиму Копљаника после чега је одстрањен из такмичерске екипе. Затражио је српски везиста трансфер већ ове зиме, а неколико клубова се доводило у везу са њим. После информација да га траже Севиља, Сосиједад, Хамбургер и Саутемптон, а руски медији данас су препуни информација да ће Гудељ на исток Европе у Русију.

Зенит је, наводно, већ отпочео преговоре са Ајаксом око куповине српског репрезентативца, који би требало да појача конкуренцију на средини терена у екипи Мирчее Луческуа и да замени португалца Данија који полако, али сигурно улази у позне фудбалске године (33).  

У међувремену, легендарни голман Копљаника, а сада функционер Ван дер Сар изнео је своје мишљење о „проблему Гудељ“.

„Играо сам дуго фудбал, али никада нисам видео сличну ситуацију. Он се држи свог уверења, али пошто иде зимска пауза видећемо где ће га то одвести. Нисам присталица идеје да га пустимо да оде из клуба. Бар не лако. Гудељ представља одређену вредност и могао би да донесе зараду Ајаксу, али ако га ангажујете не одређено време, очекујете онда и да вам узврати жестоким радом и залагањем. Никоме није гарантовано место у првом тиму без обзира на величину уговора“, напоменуо је Ван дер Сар.

Неколико играча Ајакса жалило се у последње време на недостатак минутаже, међу њима и Србин.

„Нико не може да рачуна на загарантовано место. Увек сам био почаствован да играм за клуб. Изградио сам своју каријеру, а данас је то много лакше и брже. Сваком играчу је унапред испланирана каријера. Ако после четири или пет година неко жели да промени клуб, то разумем, али не могу да схватим некога ко на први неспоразум тражи трансфер“, поручио јеЕдвин Ван дер Сар.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар