Напустио је школу, празнио је телефонске говорнице, данас је Мурињова звер!

Живот пише романе... Приче фудбалера некада су заиста бајковите. Преко трња до звезда - чувена пословица која на најбољи могући начин описује причу играча Манчестер јунајтеда Ерика Бејлија (22).

Фудбал 17.12.2016 | 21:00
Напустио је школу, празнио је телефонске говорнице, данас је Мурињова звер!
Звучи невероватно, али момак из Обале Слоноваче, за којег је Жозе Мурињо издвојио 40 милиона евра, до пре четири године није одиграо професионалну утакмицу. Његова животна прича није лака. Од малена је волео фудбал, породица је била толико сиромашна да нису имали основна средства за живот. Школовање је прекинуо у 14. години, а за џепарац је зарађивао тако што је између тренинга празнио телефонске говорнице.

Играо је за тим Аби Старт и приметили су га скаути Јувентуса. Ипак, челници “старе даме” нису могли себи да приуште да место играча ван Европске уније попуне момком за којег нико није чуо.

Бејли је са 16 година завршио у Еспањолу, али две године није могао да игра јер није имао потребне папире.

Тешко се привикао на живот у Шпанији, а велику подршку имао је од Џона Џордана тадашњег цимера. Џорданови родитељи су бринули о Ерику као да је њихов син. Хранили су га, давали му новац, водили код лекара и куповали му одећу.

Брзо је уследио трансфер у Виљареал у којем је Бејли после само годину дана скренуо пажњу великог Манчестер јунајтеда.

После првог разговора са Мурињом, није могао да верује да је тако близу преласка у редове “црвених ђавола”. Бејлија ових дана мучи повреда, али на почетку сезоне је показао да је играч за велика дела. Када није ишло Јунајтеду он је вукао... Прешао је трновит пут овај младић.

Жртвовао је све због фудбала и исплатило му се.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар