Ђурђевић: Деда Мразе, желим титулу!

Млади фудбалер добио признање од свог клуба за најбржи гол Суперлиге, открио новогодишње жеље и причао о циљевима у дресу Партизана.

Фудбал 17.12.2016 | 20:00
Ђурђевић: Деда Мразе, желим титулу!
Урошу Ђурђевићу требало је десет секунди да против Чукаричког постигне гол.

Погодак који је 22-годишњи нападач Партизана дао на Бановом брду један је од најбржих икада виђених у најјачем домаћем такмичењу.

"Много ми значи сваки рекорд, па тако и овај. Фудбал је, ипак, колективна игра и најбитније је шта као тим урадимо", рекао Ђурђевић пошто му је спортски директор Ивица Илиев уручио занимљив трофеј.

"Од почетка мог стажа у Партизану верујем у титулу. Сигуран сам да смо бољи од Црвене звезде, али, као што тренер Николић каже, гледамо само своје двориште. Мислим да је цео стручни штаб задовољан како смо одиграли први део сезоне, надам се да ћемо у истом ритму наставити на пролеће", рекао је Ђурђевић.

Талентовани фудбалер истиче да је задовољан личним и учинком екипе, посебно у финишу првог дела сезоне, рекавши да му је жао што долази пауза јер је Партизан у форми.

"Откад сам дошао у Партизан бележимо победе, уз само два ремија. Такође, добро нам иде у Купу, па нам је жеља да на крају сезоне узмемо оба домаћа трофеја. Систем такмичења у Суперлиги иде нам у прилог, деле се бодови и има још доста да се игра, верујем у своје саиграче", рекао је Ђурђевић.

Капитен младе репрезентације Србије наглашава да му је долазак у Партизан био пун погодак, као и да неће мењати средину после само неколико месеци, упркос интересовањима из иностранства.

"Дошао сам у Партизан због тренера Марка Николића јер сам желео поново да сарађујем са њим. Радили смо заједно у Раду, пружио ми је шансу да дебитујем са 17 година и мислим да сам направио прави корак. Почео сам да дајем голове, значе ми на самопоуздању, а дошли су због континуитета, пошто ми је само то недостајало у претходне две и по године у иностранству. Таква ситуација није била у Холандији (Витесе) и Италији (Палермо), али сам у Партизану добио прилику и голови су дошли".

Ђурђевић не крије да је као новогодишње жеље у 2017. изабрао титулу првака Србије, много голова и златно на Европском првенству у Пољској за младе.

"Од Деда мраза желим титулу и доста голова, али и златну медаљу са младом репрезентацијом. Дуго смо заједно, били смо европски и светски прваци и као предводник те генерације надам се да ћемо направити прави резултат на шампионату Европе", пожелео је Ђурђевић, стрелац 11 голова у Суперлиги и националном купу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар